Благодарим на всички, които излязоха да гласуват, на цялата изборна

...
Благодарим на всички, които излязоха да гласуват, на цялата изборна
Коментари Харесай

Румен Радев: Партиите имат задачата да съставят реформаторско правителство с ясна подкрепа

Благодарим на всички, които излязоха да гласоподават, на цялата изборна администрация, на нашия прелестен предприемчив комитет и на всички тези членове и симпатизанти на другите партии, които застанаха паралелно до нас. Едно е ясно – изборите демонстрираха решимостта на обществото ни да скъса с беззаконието и корупцията. Това бяха първите думи на президента Румен Радев след първичните резултати от вота през днешния ден.

Поздравяваме партиите, които влизат в Народното събрание. Пред тях стои задачата да сформират държавно управление – реформаторско, обществено, антикорупционно, да бъде с ясна поддръжка, акцентира президентът.

Ще има балотаж за президент. Резултатът дава оптимизъм, само че ще бъде неточност да си мислим, че изборът е превдварително решен. На този балотаж ще се сблъскаме с партийни операции и обединяване на партиите на статуквото, би трябвало да надделеем против лъжата и операциите. Очакваме поддръжка от всеки един българин, който има вяра, че една нова България е допустима. Бяхме дружно с вас през целия си мандат и не ви предадохме, обърна се Радев към гласоподавателите.

Няма да бъде елементарно съставянето на работещо държавно управление. На аз мощно се надявам, че партиите извадиха своите заключения от своите неуспехи при предходните два Народното събрание. Но не би трябвало да имаме държавно управление непременно. Тук е шансът партиите на смяната да имат политическата самодейност, уповавам се да се възползват от нея, сподели ощеРуменРадев.

Виждате, че казусът въобще в изборите тази година това е ниската изборна интензивност. Всяка партия и всеки претендент би трябвало да направи своите заключения за какво хората не излязоха да гласоподават, добави той.

Според него залогът за балотажа на президетския избор е задоволително огромен. Българите виждат, че има моменти, изключително в моменти на рецесия, хората разчитат на президентската институция. Българите осъзнават, че в такива моменти тежестта на президентската институция пораства, изключително в изискванията на един мощно фрагментиран парламент, уверен е президентът.

Илияна Йотова също благодари на всички, които излязоха да гласоподават. Освен благодарността за доверието към нас, ние разчитаме тези уроци – подозрения на хората, естествени страхове, съмнение в честността на вота. Ще продължим нашата борба за разрушаването на една система, която не даде отговор на техните проблеми повече от десетилетие, сподели вицепрезидентът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР