Благодарение на ВМРО МОН въвежда предмет Родинознание“ от следващата учебна

...
Благодарение на ВМРО МОН въвежда предмет Родинознание“ от следващата учебна
Коментари Харесай

МОН въвежда предмет „Родинознание“ от следващата учебна година

Благодарение на Вътрешна македонска революционна организация МОН вкарва предмет „ Родинознание “ от идната образователна година , оповестиха от партията. Дисциплината ще замести актуалната „ Околен свят “ за I и II клас в началното обучение.

Тази смяна на просветителното министерство е в осъществяване на Закона за предучилищното и учебно обучение, който дефинира една от задачите на образованието „ запазване и одобряване на българската национална еднаквост “ (чл. 5, алинея 1, т. 2). От Вътрешна македонска революционна организация припомнят, че също по този начин това е и част от Програмата за ръководство на държавното управление, в която в цел 97 е посочено категорично: „ Повече родолюбие в учебно заведение. “

Отново в този подтекст в мярка 349 е залегнало и създаването и одобряването на образователни проекти и стратегии, чието наличие подсигурява познаване на българската история и достиженията на българската просвета, както и приноса на предците ни към цивилизацията.

Извън програмните рамки ние от Вътрешна македонска революционна организация насочват вниманието към това, че предметът, който е сменен с „ Родинознание “, се наричаше „ Околен свят “. Неясно и мъчно обяснимо за децата наименование. Кой свят? Материален, нравствен или виртуален, питат още воеводите.

В съпоставяне с това „ Родинознание “ е ясно - познание за нашата Родина България.

Патриотичното обучение е съществена част от програмата на Вътрешна македонска революционна организация и на „ Обединени патриоти “. Любовта към родината и опазването на нашата национална целокупност и еднаквост е изконна полезност за Организацията в продължение на към този момент 127 години от основаването на Вътрешна македонска революционна организация насам.

Преди повече от две години по самодейност на заместник-председателя на Комисията по обучение в Народното събрание и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация доцент доктор. Милен Михов беше свикана и нарочна комисия в МОН , която прегледа учебниците за порочни извършения и обстоятелства с просташко наличие като образци, които бяха въведени в годините обратно в разнообразни пособия и образователни принадлежности по разнообразни предмети. Те даваха напълно друга визия за родната действителност, история и просвета и по своята същина подменяха народопсихологията и историята, залегнали в корените на българщината, разясняват от Вътрешна македонска революционна организация. И прибавят, че въвеждането на предмет „ Родинознание “ е стъпка напред към образованието на децата ни в родолюбие и национализъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР