Благодарение на витамините в морковите и меда, комбинацията между двата

...
Благодарение на витамините в морковите и меда, комбинацията между двата
Коментари Харесай

С този домашен сироп ще забравите за всички болести!

Благодарение на витамините в морковите и меда, комбинацията сред двата продукта е идеалното лекарство за предотвратяване и лекуване на респираторни проблеми.

Храчките са постоянно срещан признак при настинки и други болести, засягащи дихателната система. Те съставляват течност отделяна от лигавиците под формата на слуз, която би могла да съдържа гликопротеини, антитела и други съставки.

Основната им функционалност е да резервират дихателните пътища овлажнени и предпазени от външни офанзиви.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Но когато се отделят в огромно количество изпитваме дискомфорт. Тази слуз стартира да се наслоява, а тялото ни се пробва да я изхвърли като кашляме.

За благополучие има доста медикаменти, ограничаващи отделянето на слуз от лигавиците и предпазващи здравето ви.

Една от тези благоприятни условия е естествен сироп подготвен от моркови и мед. Това лекарство е добре познато с резултата си против неприятните храчки

Днес ще поговорим за специфичните качества на тези две здравословни съставки и ще ви разкрием лесната рецепта за приготвянето на този сироп вкъщи.

Домашно приготвените сиропи са употребявани от епохи като натурална опция при признаци на грип, настинки и други респираторни проблеми.

Тези сиропи комбинират съставки с противовъзпалително и отхрачващо деяние. Това ги прави идеални за облекчение на зачервено гърло, при струпване на храчи и при възпаления на дихателните пътища.

Сиропът, за който ще си приказваме през днешния ден, се подготвя от моркови и мед и е един от най-ефикасните и здравословните. Това се дължи на двете му съставки, които оказват помощ при признаци като кашлица, а осен това укрепват имунната система и се борят с заболяването до край.

Първо, дано да забележим част от невероятните качества на морковите:

Морковите са естествен източник на витамини A, C, и B, познати с антиоксидантното си и защитно деяние в организма.
Те съдържат бета каротин, съставна част, която с изключение на, че е потребна за здравето на очите, усъвършенства реакцията на имунната система против вируси и бактерии.
Те са страхотни и за контролиране равнищата на холестерола в кръвта и форсират изхвърлянето на токсините.
Съдържат доста количество фибри, нужни за вярното протичане на храносмилателния развой.
И най-после, те съдържат и противовъзпалителни съставки. Те спомагат пречистването на дихателните пътища и по този начин облекчават признаците по-бързо.

Всичко това в комбиниране с мощното антибиотично деяние на меда, прави този сироп необикновено лекарство за ускорение оздравяването при кашлица, храчки и други постоянно срещани, неприятни признаци при настинки или грип.

Как да си приготвите сами сироп с мед и моркови

Този домашно подготвен сироп не изисква доста време и пари. Лесно можете да си набавите моркови и мед от магазините или пазара през цялата година (и то на налични цени!). Не забравяйте, че е значимо да ревизирате качеството на меда. Част от предлаганите артикули са цялостни със захар и глюкоза. Текстурата им наподобява по същия метод като натуралния мед, само че питателните им свойства са доста по-ниски и не спомагат здравето ви.

Дори и да коства малко повече, постоянно е най-добре да изберете 100% естествен органически мед.

Съставки

3 1/2 чаши моркови (400 гр.)
5 супени лъжици органически мед (125 гр.)

Указания

Първо измийте морковите добре, нарежете ги на дребни части и ги поставете в тенджера цялостна с вода. Оставете ги да врат, до момента в който омекнат. Отстранете морковите от котлона и ги намачкайте с вилица или лъжица. Изсипете пюрето в стъклена бутилка и го смесете с петте лъжици мед. Затворете бутилката и я оставете да престои най-малко един ден, преди да започнете да пиете от сиропа.

Начин на приложимост

Приемайте 4 или 5 супени лъжици сироп на ден, с цел да намалите образуването на храчки.
Ако желаете да употребявате сиропа като превантивна мярка, пийте по една лъжица на ден.
Ако сиропът е прекомерно сладостен за вас, можете да го смесвате с половин чаша хладна вода.

Това натурално лекарство не е уместно за хора с проблематични равнища на кръвната захар. Медът утежнява тези положения. Не се предлага и за заболели, лекуващи се с диуретици. Сиропът може да ускори действието им и да докара до нежелани резултати.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР