Благодарение на усилията на Евросъюза от санкциите на САЩ са

...
Благодарение на усилията на Евросъюза от санкциите на САЩ са
Коментари Харесай

Русия: ЕС помогна да бъдат смекчени санкциите на САЩ, удрящи руската енергетика

Благодарение на напъните на Евросъюза от глобите на Съединени американски щати са извадени някои енергопроекти с присъединяване на Русия, съобщи пред радио Sputnik непрекъснатият съветски представител в Европейски Съюз Владимир Чижов.
В началото на август американският президент Доналд Тръмп подписа законопроект за новите наказания против Русия, Иран и КНДР. Германският външен министър Зигмар Габриел окачестви новите наказания като противозаконни и означи, че с тяхна помощ Вашингтон желае да разчисти място за американските енергоресурси. Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер съобщи, че Брюксел ще пази икономическите ползи на Европейски Съюз.
„ За европейците мненията на Белия дом не даваха еднопосочна картина (за глобите – бел. ред.) Тоест те считат, че в самия закон има празен ход. И този празен ход в Евросъюза са склонни да възприемат като резултат от личните им старания по времето, когато законът минаваше през Конгреса “, разясни високопоставения съветски посланик.
Той се съгласи, че спрямо първичния вид на законопроекта Евросъзът „ е съумял да попритъпи някои ръбове и да пооправи някои числа “.
„ Мога да посоча два образеца, които най-вече се набиват на очи. Една от клаузите е от най-чувствителните, в това число за Русия – тя е за газопроводите. В първичния вид бе маркирано, че президентът на Съединени американски щати е „ задължен “ да предприеме съответните стъпки. От Европейски Съюз настояват, че посредством точно на тяхната възпитателна работа с американците глаголът " shall ", който в дадения подтекст се чете като „ задължен “, е заменен с глагола " may ", т.е. " може ", обясни Владимир Чижов.
Освен това по думите му в крайния вид летвата за допустимото съветско присъединяване в интернационалните енергийни планове бе вдигната от 10 до 33 %. Това извади част от споразуменията отвън рамките на закона. „ Но това не се отнася, несъмнено, за „ Северен поток-2 “ и други наши евентуално огромни замисли “, добави съветският представител. Той акцентира, че на Европейски Съюз няма да му е толкоз елементарно да създаде единна позиция към глобите поради съществено другите позиции.
„ Има страни, откъдето звучат прекомерно внезапни заявки - да вземем за пример от Германия, от Франция, а това въпреки всичко са водещите страни от Евросъюза. И там, и там този закон бе разгласен за опровержителен на интернационалното право. Но имаше и реакция на Варшава, на прибалтийските столици, където от наслада всички изгубиха мозъка и дума от овации “,каза той.
Според Чижов Европейски Съюз няма да вкарва наказания против Съединени американски щати, макар загубите на европейския бизнес. По-скоро той ще мине към спазаряване на някакви изключения или договорености за неизползването на някои принадлежности от закона, допусна Владимир Чижов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР