Благодарение на това, че имаше валеж тези дни, притокът на

...
Благодарение на това, че имаше валеж тези дни, притокът на
Коментари Харесай

Нивото на водата в язовир „Студена“ не намалява

Благодарение на това, че имаше дъжд тези дни, притокът на бент. „ Студена “ е малко по-голям и размерът в него не понижава. Очаква се дъжд и на следващия ден, тъй че притокът тези дни ще бъде малко по-голям. Все още взимаме вода от водоземната кула. Това сподели кметът на Перник Станислав Владимиров по време на съвещанието на Столичния общински съвет, който би трябвало да гласоподава предлагането на страната водни ресурси да минават през водната мрежа на София, съобщи БГНЕС.

„ Имаме вода до април при този приток, в случай че природата е милостива и притокът бъде по-голям, несъмнено количеството в „ Студена “ ще се усили. Иначе остава същият интервал до постигане на мъртвия размер – към две седмици “, сподели Владимиров в отговор дали избавителният проект на страната ще сработи до момента в който язовирът пресъхне.  

Кметът на Перник увери още, че не би трябвало да има терзания и във връзка с това, че ВиК - Перник няма да може да заплаща на „ Софийска вода “ за водните количества.

Той напомни, че Министерството на районното развиване и благоустройството е принципал на ВиК - Перник, а страната е изразила подготвеност да окаже подпомагане при пораждане на проблем.

„ В тази посока постоянно има механизъм, с който да се подсигурява това, че ВиК - Перник ще си заплаща водата на „ Софийска вода “, която ще я доставя “, добави той.

Владимиров разяснява, че не е изключено водата, която се превежда от София да стигне инфектирана до чешмите на перничани.

„ В момента, в който имаме зелена светлина, ще стартира планиране и замяна на водопреносната мрежа на град Перник, тъй като този риск съществува във всеки един миг – смесването на мръсни с чисти води “, съобщи той и напомни, че такива случаи към този момент е имало в два пернишки квартала, само че макар бедственото състояние в града, би трябвало, преди да стартира подмяната на водопреносната мрежа, да се изминат избрани процедури.

Кметът благодари на страната за помощта и сподели, че избавителният проект ще даде успокоение и глътка въздух на перничани, както и ще даде опция при спешни обстановки двата града да си оказват помощ в бъдеще.

„ Това предложение, е единственото допустимо за избавление на моя град в тази сериозна обстановка, тъй че аз благодаря на разсъдъка, който надвива в тази обстановка и готовността на всички политически сили да се обединят към това да се помогне на моя град в тази сериозна обстановка “, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР