Благодарение на системата за ранно известяване, строежът на трети лъч

...
Благодарение на системата за ранно известяване, строежът на трети лъч
Коментари Харесай

В София въздухът вече е по-чист, твърди зам.-кмет

Благодарение на системата за ранно уведомяване, градежът на трети лъч на метрото и вносът на нови електробуси, както и въвеждането на " зелен билет ", равнището на замърсяване е спаднало със 17% през 2018 година, съобщи по Българска национална телевизия заместник-кметът по околна среда на Столичната община Йоана Христова.

Христова удостовери, че в последните дни е имало проблем с въздуха в столицата, само че незабавно са били подхванати нужните дейности - интензивно миене на улиците на 17-и и 18 януари, както и изключителни инспекции на Столичния инспекторат в автосервизи за типа отопление, което употребяват.

През почивните дни се появиха данни, че в няколко български града, измежду които и столицата, равнището на фините прахови частици е било в пъти над нормата. От Столичната община обаче отхвърлиха тази информация, базирайки се на данни от измервателните станции в София. От Общината разясниха, че данните през уикенда, които са провокирали ужас, са били на европейския показател за непорочност на въздуха (на Европейската организация по околна среда), които не се обновяват в действително време и които са събирателно на разнообразни типове замърсители. В същото време таблата в столицата демонстрират моментното положение - те постъпват от Националната система за мониторинг на въздуха. На базата на тези данни сега чистотата на въздуха е в нормата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР