Благодарение на силната икономика и правителствените стимули за чуждестранни купувачи

...
Благодарение на силната икономика и правителствените стимули за чуждестранни купувачи
Коментари Харесай

Чужденци се надпреварват за имоти на малък Средиземноморски остров заради европейско гражданство и втори паспорт

Благодарение на мощната стопанска система и държавните тласъци за задгранични купувачи и вложители, средиземноморски остров в Европа се радва на висок интерес към пазара на недвижимата благосъстоятелност. Цените на жилищата там са се нараснали с 10% по отношение на предходната година до момента, написа Business Insider.

Островната страна Малта е затрупана от купувачи, които заплащат за апартамент с две спални 247 000 $ на южния бряг и до 505 000 $ в най-предпочитаната локация за задграничните поданици - североизточния бряг. А жилище с четири спални в северната част на острова може да стигне до 4,7 милиона $.

Предимството, че в Малта няма езикова преграда, я прави извънредно привлекателна за вложителите от други страни. Според основния изпълнителен шеф на организацията за недвижими парцели Dhalia Real Estate Алън Грима 60% от купувачите са от Европейски Съюз, в това число и чиновници в интернационалните компании, които отварят офиси в Малта.

Това се дължи на забавната политика на страната, която дава опция на чужденците да станат жители на Европейски Съюз по два метода.

Индивидуалната стратегия на Малта за вложители предлага поданство на тези, които наемат или купуват имотна благосъстоятелност там. Техните парцели се таксуват с дребни суми и няма налог върху благосъстоянието, а данъкът върху приходите е най-много 35%.

За покупка на парцел, те би трябвало да влагат най-малко 350 000 евро или 394 000 $, а за наемането му най-малко 16 000 евро или 18 000 $, с цел да получат поданство.

Купувачите обаче подписват контракт с " заричане за продажба " с 10% депозит и 5% налог върху покупката, като договорката с пазаруването би трябвало да бъде финализирана в границите на 3-6 месеца.

Освен в случай че парцелът не е в зона, избрана от управляващите за насърчаване и уголемение, или не е закупен посредством юридическо лице, купувачът не може да има повече от едно жилище. В допълнение към това те би трябвало да задържат жилището най-малко пет години, с цел да получат поданство в Малта.

Политиката на островната страна за приемане на поданство е изключително атрактивна за богатите хора. Веднъж щом получат поданство, чужденците имат права като тези, на всички останали поданици на страната, в това число и паспорт.

Но вторият паспорт им дава доста повече от документ за пътешестване, те получават и статут. Притежаването на втори превоз носи и доста други преимущества - повече подвижност, по-висока сигурност и по-добро обучение, разнородни благоприятни условия за бизнес и данъчна тактика и по-добро качество на живот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР