Благодарение на съвременните технологии, днес хората създават неща, които преди

...
Благодарение на съвременните технологии, днес хората създават неща, които преди
Коментари Харесай

Да се рееш из облаците : идват самолетите с огромна гледка, вместо прозорци

Благодарение на актуалните технологии, през днешния ден хората основават неща, които преди няколко десетилетия се определяха като фантазия и артикул на научната фантастика.

В околните години пътническите авиолайнери ще се откажат от нормалните илюминатори, а на тяхно място ще станем очевидци на нещо революционно - никакви прозорци, а цялостен корпус и панорамна панорама към небето!

 самолети без прозорци Flightradars24.co.uk

Конструкторите на пътнически самолети са уверени, че гражданската авиация в идващите 10-15 години ще направи крачка напред , която ще накара илюминаторите да изчезнат.

Дизайнерите от английската компания Center for Process Innovation сега работят над лайнера на бъдещето. Една от най-интересните хрумвания, които оферират инженерите от студиото, е план на аероплан без илюминатори, само че с опция за панорамна панорама .

 самолети без прозорци Flightradars24.co.uk

Теоретично реализирането на плана даже и през днешния ден е опция. На мястото на прозорците ще бъдат сложени OLED екрани. Такива ще има по цялата дължина на корпуса на самолета – отвътре на салона. По този метод лайнерът ще съставлява един огромен виртуален прозорец .

Екраните ще бъдат свързани със система от външни видеокамери, които на собствен ред ще транслират картина на протичащото се към летателния уред.

Смисълът в целия план е пасажерите да бъдат заблудени, че над главите им няма покрив - те безусловно ще се реят измежду облаците.

 самолети без прозорци Flightradars24.co.uk

Това ще избави пасажерите от алтернативата „ Кой ще седи до прозореца? “ , а единственото стеснение в тази иновация е фактът, че екраните излъчват прекомерно доста светлина . Това може да сътвори дискомфорт у някои пасажери.

По-рано тази година дубайската самолетна компания Emirates показа модела на аеро джетове без прозорци Boeing 777, считани за по-леки и по-бързи.

Вижте тук най-красивите униформи на стюардеси, които трансформират борда на самолета в фешън подиум >>>

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР