Благодарение на съдействието на съвестен гражданин полицията в Кюстендил предотврати

...
Благодарение на съдействието на съвестен гражданин полицията в Кюстендил предотврати
Коментари Харесай

Ало-измамниците използват граждани за мулета

Благодарение на съдействието на съзнателен жител полицията в Кюстендил предотврати машинация за 6 000 лева Ало-измамници се пробвали да го въвлекат в схемата - помолили го да им придвижва парите.

По случая е открито, че в сряда, 26 юли, към 17 часа, служителите на реда в районното ръководство в регионалния град получили позвъняване от 40-годишен локален гражданин. В сигнала мъжът обяснил, че получил позвъняване по телефона от чиновник на компания, занимаваща се с произвеждане на дограма. Служителят споделил, че е намерил телефона от интернет и помолил 40-годишния мъж да направи нещо в интерес на компанията, тъй като тя нямала посланичество в града.

Мъжът отишъл на посочения адрес, само че получил друго позвъняване от компанията - съобщили му, че притежателите се отказали от договорката, и той трябвало да вземе фирмените пари - 1 000 лева Те били оставени в опаковка до контейнери за боклуци, затиснати с камък.

40-годишният мъж се усъмнил, само че като взел плика с парите, схванал, че е замесен в лъжлива скица. Той незабавно се обадил в полицията и извикал екип на мястото, като предал парите на служителите на реда.

Малко по-късно мъжът получил още едно позвъняване от " компанията " с инструкции да се върне и да получи още 5 000 лева от същия обект. Той съобщил това на служителите на реда, а те почнали следствие по случая. Оказало се, че парите са откраднати от възрастни хора посредством телефонна машинация, а жертвата трябвало да придвижва откраднатите пари.

Криминалистите незабавно открили контакт с една от жертвите - 80-годишната жителка на Кюстендил. Тя била заблудена по известната скица, че като даде спестяванията си, оказва помощ на полицията за залавяне на измамници. Парите, взети от 40-годишния мъж, са върнати на възрастното семейство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР