Благодарение на противоречивите политики в борбата с коронавируса, които не

...
Благодарение на противоречивите политики в борбата с коронавируса, които не
Коментари Харесай

Швеция: Държавите ще затворят пак при втората вълна, а ние ще имаме имунитет

Благодарение на спорните политики в битката с ковид, които не включват блокиране на страната, Швеция ще бъде по-добре готова за втората вълна на пандемията от другите, които може да се окажат в позиция още веднъж да затварят.

Това съобщи основният епидемиолог на скандинавската страна Андерс Тегнел.

Пред вестник " Файненшъл таймс " Тегнел, архитектът на метода на Швеция, означи: " През есента ще има втора вълна. Швеция ще има високо равнище на имунитет и броят на случаите евентуално ще бъде много невисок...Но Финландия ще има доста ниско равнище на имунитет. " Дали Финландия ще би трябвало да затваря още веднъж? ".

Някои подлагат на критика държавното управление на Швеция и Тегнел за метода им, защото в страната коронавирусът е лишил живота на 3040 души, което е доста повече от умрелите в прилежащите Дания, Норвегия и Финландия. Но Тегнел сподели, че вниманието към него е " много неуместно ". Той отбрани тактиката си.

" Голяма неточност е да се стои и да се споделя " ние би трябвало просто да изчакаме за ваксина ". Ще отнеме доста повече време, в сравнение с си мислим. И в последна сметка ние не знаем какъв брой добра ще е имунизацията. Още една причина да има на място устойчива политика ", изясни специалистът.

По последни данни на Световната здравна организация по света има към 3,6 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 254 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,8 млн. случая и над 269 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,28 млн. души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР