Благодарение на противоречивите политики в борбата с коронавируса, които не

...
Благодарение на противоречивите политики в борбата с коронавируса, които не
Коментари Харесай

Швеция: Държавите ще затворят пак при втората вълна, а ние ще имаме имунитет

Благодарение на спорните политики в битката с ковид, които не включват блокиране на страната, Швеция ще бъде по-добре готова за втората вълна на пандемията от другите, които може да се окажат в позиция още веднъж да затварят.

Това съобщи основният епидемиолог на скандинавската страна Андерс Тегнел.
 Швеция приближи 3000 жертви на ковид
Швеция приближи 3000 жертви на ковид

Агенцията за публично здраве разгласи, че общо 23 918 са доказаните случаи, а умрелите доближиха 2941 след 87 нови жертви за ден

Пред вестник " Файненшъл таймс " Тегнел, архитектът на метода на Швеция, означи: " През есента ще има втора вълна. Швеция ще има високо равнище на имунитет и броят на случаите евентуално ще бъде много невисок...Но Финландия ще има доста ниско равнище на имунитет. " Дали Финландия ще би трябвало да затваря още веднъж? ".

Някои подлагат на критика държавното управление на Швеция и Тегнел за метода им, защото в страната коронавирусът е лишил живота на 3040 души, което е доста повече от умрелите в прилежащите Дания, Норвегия и Финландия . Но Тегнел сподели, че вниманието към него е " много неуместно " . Той отбрани тактиката си.

" Голяма неточност е да се стои и да се споделя " ние би трябвало просто да изчакаме за ваксина ". Ще отнеме доста повече време, в сравнение с си мислим. И в последна сметка ние не знаем какъв брой добра ще е имунизацията . Още една причина да има на място устойчива политика ", изясни специалистът.
 Леко закъснение на стопанската система на Швеция при започване на 2020 година
Леко закъснение на стопанската система на Швеция при започване на 2020 година

Скандинавската страна чака най-сериозно да бъде наранена от епидемията от ковид през второто тримесечие

По последни данни на Световната здравна организация по света има към 3,6 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 254 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,8 млн. случая и над 269 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,28 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР