Благодарение на предприети бързи издирвателни действия е открит възрастен мъж,

...
Благодарение на предприети бързи издирвателни действия е открит възрастен мъж,
Коментари Харесай

Възрастен мъж се изгуби в гора край с. Равногор

Благодарение на подхванати бързи издирвателни дейности е открит възрастен мъж, изгубил се в гора край с. Равногор, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В събота по обяд брачната половинка на 78-годишен мъж подала сигнал на тел. 112. Тя обяснила, че двамата дружно се разхождали в гората край летовището „ Атоука “ в землището на брациговското село Равногор, събирали гъби и билки.

Разделили се, с цел да обзет по-голям периметър, дамата се върнала на уреченото място и откакто минали няколко часа и 78-годишният й брачен партньор не се върнал, тя потърсила помощ.

Веднага за издирването на мъжа били образувани няколко групи от служители на реда от РУ-Пещера и сектора в Брацигово, пожарникари от противопожарния сектор в родопския град, лесничеи от ДГС-Пещера, доброволци от вилната зона край „ Атолука “ и село Равногор.

В по-късен стадий се присъединили и спасители-доброволци от група по пещерно избавяне в Пещера, а от другия завършек на планината тръгнали няколко души от прилежащото село Нова махала. До среднощ – пешком и благодарение на високопроходими коли, траяло издирването.

Влошаването на времето - дъжд в композиция с непрогледния мрак, наложило търсенето да бъде прекратено. Рано сутринта в неделя екипите още веднъж почнали да търсят възрастния столичанин и към 09.00 часа в неделя го разкрили жив и незасегнат в гората.

Мъжът е превозен с кола за спешна помощ до Брацигово, където е прегледан от доктор и предаден на фамилията му.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР