Благодарение на плана Юнкер, БВП на ЕС вече е нараснал

...
Благодарение на плана Юнкер, БВП на ЕС вече е нараснал
Коментари Харесай

Брюксел се хвали с успех за плана Юнкер

Благодарение на проекта " Юнкер ", Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз към този момент е повишен с 0,6%, като се чака този % да доближи 1,3% до 2020 година, оповестиха от софийския пресофис на Европейската комисия, съобщи БГНЕС. Това са данни от Брюксел, касаещи осъществяването на проекта, който де факто започва преди 4 години.
Първоначалната цел на Плана за вложения и обвързваните с него упования са надхвърлени – досега са мобилизирани вложения в размер на 360 милиарда евро, две трети от които са от частни източници. Благодарение на поддръжката на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) 850 000 дребни и междинни предприятия ще могат да се възползват от усъвършенстван достъп до финансиране. Според оценки със средства от ЕФСИ към този момент е подкрепено основаването на над 750 000 работни места, като се чака техният брой да доближи 1,4 милиона до 2020 година.
Днес сполучливият модел на ЕФСИ се трансформира в новия пример за подкрепяните от Европейски Съюз вложения както в границите на Европейски Съюз, по този начин и отвън него – новия фонд InvestEU и Инструмента за съседство, съдействие за развиване и интернационално съдействие, препоръчани от Европейска комисия за идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз, хвалят се от Брюксел.
Безспорният триумф на проекта " Юнкер " се дължи както на неговото капиталово измерение, по този начин и на две други негови измерения, не престават от Брюксел. Съобразената с потребностите поддръжка на стотици уредници на планове в границите на Европейския консултантски център по капиталови въпроси, който към този момент е разгледал 860 молби, и Европейският портал за капиталови планове, който дава на вложителите елементарен достъп до подготвени за осъществяване планове, са две значими нововъведения в този подтекст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР