Благодарение на методиката, която се използва, са максимално близки до

...
Благодарение на методиката, която се използва, са максимално близки до
Коментари Харесай

Първан Симеонов обясни как се прави екзитпол

" Благодарение на методиката, която се употребява, са оптимално близки до това, което ЦИК ще разгласи по-късно в идващите дни. Това е методиката " екзитпол ". Тя ни разрешава в първия миг да знаем резултат, който другояче ще бъде разгласен доста по-късно като публични решения ".

Това съобщи пред БНР Първан Симеонов, шеф на организация " Галъп интернешънъл болкан ".

Ето останалата част от ревюто му:

" Екзитпол " се прави по следния метод – в своя национално представителна извадка от изборни секции в страната, наши екипи, през избрана стъпка приканват хората да повторят съвършеното скрито и извънредно бързо своя избор, дружно с спомагателни въпроси, засягащи изборния развой. На всеки 2 часа тази информация се обобщава в нашия централен офис в София. Спазвайки закона, ние не разгласяваме тази информация. Разчитаме партньорските и партньорските медии да вършат същото. В края на изборния ден ние имаме данни от последното прозвъняване. След което стартира редом преброяване, което дава опция за доста бърз резултат в изборната вечер.

Призовавам българските гласоподаватели да се отзовават на поканите на нашите екипи, несъмнено, спазвайки техните указания, с цел да се съблюдава съответната стъпка.

Нека гласоподавателите не се въздействат от всевъзможни информации или псевдоинформации, завоалирани по някакъв метод, които излизат като " резултати " в изборния ден. Нека гласоподавателите бъдат оставени със личната си съвест и сърце да създадат този значим за България избор ", съобщи Симеонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР