Благодарение на масовото застрояване, в редица големи градове по света

...
Благодарение на масовото застрояване, в редица големи градове по света
Коментари Харесай

Виена, Мюнхен, Берлин и кои са най-зелените градове на света за 2020 г.

Благодарение на всеобщото застрояване, в редица огромни градове по света остава все по-малко място за природа. Дърветата се изсичат, върху градинките се излива бетон, а резултатът е доста по-мръсен въздух и неприветлива градска среда.

По случай Деня на земята, който беше на 22 април, консултантска група за недвижими парцели разгласява отчет, в който класира най-зелените градове в света. Подреждането е направено единствено сред листата на TripAdvisor за 50-те най-посещавани градове в света, по тази причина липсва Копенхаген да вземем за пример.

Победител в класацията е Виена. Австрийската столица печели купата най-много поради това, че 30% от употребяваната в града сила идва от възобновими източници, а половината от жителите употребяват градски превоз вместо коли.

Виена може да се похвали и с огромен брой публични зелени площи, сполучлива стратегия за преработване и компостиране на боклуци, както и стотици фермерски пазари, на които се предлага екологично чиста продукция.

Други критерии, които са взети поради при подреждането, са опция за елементарно напредване в града пешком или с колело, ползване на вода и качество на въздуха.

А ето и кои са останалите градове, попаднали в челната десетка:

2. Мюнхен, Германия

3. Берлин, Германия

4. Мадрид, Испания

5. Сао Пауло, Бразилия

6. Манчестър, Англия

7. Лисабон, Португалия

8. Сингапур

9. Амстердам, Нидерландия

10. Вашингтон, Съединени американски щати /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР