Благодарение на Kaufland тази година кампанията разшири обхвата с двойно

...
Благодарение на Kaufland тази година кампанията разшири обхвата с двойно
Коментари Харесай

С подкрепата на Kaufland България кампанията „Книги за смет“ събра над 13 тона пластмаса


Благодарение на Kaufland тази година акцията разшири обсега с двойно повече местоположения и пожъна още по-голям триумф по отношение на предходните години

Повече от 13 тона пластмасови боклуци бяха предадени за преработване в границите на акцията „ Книги за смет”, която се организира на 11 и 12 май и чийто общоприет сътрудник е Kaufland България. Благодарение на комерсиалната верига тази година локациите на акцията „ Книги за боклук “ бяха двойно повече.Инициативата се организира в 5 града в страната на общо 9 местоположения, 6 от които – паркинги на Kaufland.

Участниците в акцията в София събраха общо 4.6 т. пластмаса, във Велико Търново – 2.9 т., в Пловдив – 2.8 т., Бургас – 2, 5т., и в Стара Загора – 1.100 т. Със съдействието на Екопак България цялото количество събрана пластмаса беше откарано за преработване.

Срещу всеки кг предадена пластмаса участниците в акцията получиха книга и ваучър за отстъпка от Kaufland за закупуване на препарати, щадящи околната среда. Освен че даде двойно повече местоположения, по отношение на предходната година за провеждането на самодейността, Kaufland България обезпечи и средствата за печатане на книгите.

Подкрепата на Kaufland България на акцията „ Книги за боклук “ кореспондира с дълготрайния ангажимент на компанията за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост. Търговската верига ползва обстойна 360-градусова тактика за фрапантното ограничаване на пластмасата. Компанията си е сложила за цел до 2025 година да понижи пластмасата с най-малко 20%, а пластмасовите опаковки на своите лични марки артикули да размени със 100% рециклируеми.

Кампанията „ Книги за боклук “ се провежда за седма поредна година от фондация „ Credo Bonum “ и издателство „ Smart Books “, с поддръжката на Българо-американска кредитна банка, Екопак България и общините Бургас, Велико Търново и Пловдив и Mall Велико Търново, както и с медийното партньорство на телевизионното предаване на Българска национална телевизия - „ Зелена светлина”.От първото издание на „ Книги за боклук “ през 2013 година до момента вследствие на акцията у нас са рециклирани над 55 тона пластмасови боклуци и са раздадени десетки хиляди книги.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР