Благодарение на къртовския труд, положен от всички свързани с организацията

...
Благодарение на къртовския труд, положен от всички свързани с организацията
Коментари Харесай

2000 души работят по организацията на Световната купа в Банско

" Благодарение на къртовския труд, положен от всички свързани с организацията на надпреварите в този момент към този момент сме изцяло подготвени да посрещнем Световната купа ". Това разяснява на конференция през днешния ден Цеко Минев, ръководител на организационния комитет и президент на БФСки. “Заради микса сред скоростни и технични дисциплини целият международен хайлайф към този момент е в Банско. Това е и повода това да стане едно от най-отразяваните спортни надпревари в света от 22 до 24 февруари ", добави той.

Кметът на общината Георги Икономов съобщи, че Банско е готово и за това домакинство. " Всички посетители пристигнали в Банско за Световната купа са подготвени за този уикенд. Силно се надяваме времето да е с нас и да издържи. Има доста интензивности за гостите, както в ски зоната, по този начин и на площада. Един обезпокоителен факт обаче би трябвало да бъде споделен. Само за месец януари над 50 000 автомобила са влезнали в ски зоната. Това значи 250 тона въглероден диоксит. За последните 6 месеца тази цифра скача над 1000 тона ", съобщи пред медиите Георги Икономов. Той предложения медиите, състезателите и формалните посетители на кулинарната галерия, която общината провежда в петък вечер на която ще бъдат показани най-известните бански ястия.

Вицепрезидентът на организационният комитет Георги Бобев разкри, че за отличното осъществяване на Световната купа в Банско работят над 2000 души. Отделно 30 камиона са качили тежката техника за стартовете, която се изисква от ФИС. “Благодарни сме на всички спонсори и спомоществователи, които ни оказват помощ отпред с Министерството на младежта и спорта, Община Банско. Ние сме подготвени като домакини да се оправим с всички провокации. Разбира се времето е фактор с който ние би трябвало да се съобразяваме. Готови сме като домакини да поставим оптимални старания, с цел да покрием и тази година всички международни стандарти ", съобщи Бобев.

Междувременно, стана ясно, че специфични сребърни медали с отчасти позлатяване са готови от Fibank за призьорите в трите старта от Световната купа в Банско и всички с огромен принос за реализирането на надпреварите.

Уникалните дарове са направени във връзка 10 години Световна купа в Банско. Създаването и контрола на качеството на медала за надпреварите за Световната купа по ски за мъже в Банско са ноу хау на специалистите по благородни метали и нумизматика във Fibank, първокласен почетен знак за международния хайлайф в ските при мъжете. Графичният план, възложен от БФСки, се трансформира в неповторим орден от 2 тройунции сребро с най-висока проба 999/1000 и селективно позлатяване, създаден с изключителна точност в швейцарската рафинерия ПАМП. Тя е една от петте членки на Лондонската железна борса (LBMA) - референт за качество и механически мониторинг, а Fibank е неин сътрудник към този момент над 15 години и формален представител за България и Балканите. Отделни детайли от изображенията върху медала са третирани с съвременни технологии за реализиране на 3D резултат.

Кметът на Банско Георги Икономов първи получи сребърния орден. Той сподели, че е доста щастлив, че получава това неповторимо отличие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР