Благодарение на интернет и социалните мрежи можем свободно да изразяваме

...
Благодарение на интернет и социалните мрежи можем свободно да изразяваме
Коментари Харесай

Да влезеш в затвора заради негативно мнение в Tripadvisor

Благодарение на интернет и обществените мрежи можем свободно да показваме мнението си, което пък доближава до хора, даже на другия завършек на света. А платформи като Tripadvisor ни оказват помощ да избегнем неприятните изненади, когато планираме пътешестване, да споделим какво ни е харесало и какво не ни е на обещано място.

Това звучи като страхотна опция и в действителност е, само че постоянно има и изключения. И, става известно, клиентът не всеки път е прав , макар че тези платформи му дадоха голяма власт.

Уесли Барнс е американски жител, който живее в Тайланд. Той разгласява в Tripadvisor поредност от отрицателни мнения за курорта Sea View Koh Chang на остров Ко Чанг, с което притегля внимание на шефовете му. Те подават тъжба за клюка пред локалните управляващи, основавайки се на закона.
 Снимка 413316

В разследване на тези дейности, Барнс е арестуван през септември и прекарва един уикенд в ареста. Сега го чака дело, на което може да бъдe наказан на до две години затвор .

А туристическият блогър Ричард Бароу потърси и двете страни, с цел да внесе малко изясненост по въпроса. Според управата на курорта, Барнс е внесъл алкохол в техния ресторант, без да заплати нужната такса за това. А в следствие е писал мнения за Sea View Koh Chang, в които приказва даже за " съвременно иго ".

Американецът отхвърля тези обвинявания и декларира, че истинският коментар, в който е употребявал тази фраза, по този начин и не е бил оповестен, тъй като е сметнал, че не е добре да го прави. Освен това, той не е обърнал внимание на имейли, в които от курорта му декларират, че в случай че не изтрие отзивите, ще носи съответните законови последици , предава People.

Thailand’s defamation laws are very severe, in particular when it comes to online content. A couple of weeks ago, a friend of a friend was arrested at his school for posting a one star review on Гугъл maps about a resort he visited on Koh Chang. Yes, you heard right [THREAD]
— Richard Barrow in Thailand (@RichardBarrow)
Като човек, приближаващ от Съединени американски щати, Барнс е приел това като празна опасност. Но в следствие е осъзнал, че законите в Тайланд са доста по-различни. От Sea View Koh Chang пък не отхвърлят, че да се основават на закона зa клюка в тази обстановка може би е малко преувеличен ход , само че са желали да са сигурни, че сходни погрешни изказвания ще бъдат спрени.
 Собственикът на китайски онлайн магазин, който пропътува 850 км, с цел да търси сметка на клиент за неприятен отзвук
Да пропътуваш 850 км, с цел да набиеш клиент за неприятен отзвук

Онлайн търговията не е това, което беше

Позицията на Tripadvisor по случая пък е, че ″се опълчва на концепцията екскурзиантът да може да бъде преследван за изложение на мнение″. За благополучие, сходни случаи са един на милион.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР