Благодарение на HBO България през последните две години имаме възможността

...
Благодарение на HBO България през последните две години имаме възможността
Коментари Харесай

Диви и щастливи у дома

Благодарение на HBO България през последните две години имаме опцията да гледаме от ден на ден български филми месеци, даже години откакто премиерата им по кината е предходна.
 Валентина Каролева,
„ Доза Щастие “ – най-голямото предизвикателство за Валентина Каролева

Каква е ориста на българските филми след премиерата им по кината

Доволно потриваме ръце от новината, че селекцията с родни продукции в HBO GO ще се обогати с още два кино лентата - " Диви и щастливи " и " Котка в стената " .

Те ще бъдат налични в стрийминг платформата от 7 август , а телевизионната им премиера ще се състои в два поредни дни. В същия ден от 19:30 часа ще бъде излъчен " Котка в стената ", а на идващия (8 август) от 19 часа - " Диви и щастливи ".

С тези два кино лентата единствено за 2020 година новите попълнения в секцията Предложения от България стават цели пет, предхождани от " Доза Щастие ", " Ирина " и " Дамасцена: Преходът ".

" Диви и щастливи " е екшън комедия, която ни демонстрира, че другарството може да трае постоянно. Когато по много необичайно стичане на събитията Боряна (Яна Маринова) е отвлякла Мартин (Базил Айденбенц), наследник на богато британско семейство, тя се обръща за помощ към остарялата си другарка Мила (Луиза Григорова-Макариев).

Какво да чакаме от " Диви и щастливи "

Яна Маринова и Луиза Григорова-Макариев са българските Телма и Луиз

Полицията, несъмнено, потегля по петите им, а включително и педантичния контрольор Донев (Александър Сано), на който мъчно нещо може да му убегне. Сега огромният въпрос е по какъв начин двете девойки могат да се измъкнат от тази каша.

" Котка в стената " е на другия полюс и от него не би трябвало да чакаме екшъна и смешките, които са неизменима част от " Диви и щастливи ".

Филмът е сниман в Лондон, където се и развива действието. Ирина (Ирина Атанасова) живее в блок в югоизточната част на града, а съжителството със съседите се е трансформирало в същински призрачен сън.

По-голямата част от тях не се и пробват да си намерят работа, а за прехраната си разчитат на обществени помощи. Асансьорът от комфортно средство за напредване сред етажите се е трансформирал в тоалетна, а размяната на любезности е нещо като ежедневие.
 Снимка 490266

Ирина обаче не желае да живее по сходен метод и се пробва да изкарва прехраната си като проектант. Светогледът ѝ обаче може и да се преобърне, когато общината подхваща ремонт, за който не би трябвало да заплащат всички, а единствено тези, които получават помощи.

През 2019 година " Котка в стената " на режисьорките Мина Милева и Весела Казакова получи самопризнание на Варшавския фестивал, както и на фестивал " Златна Роза ". На Международния кино фестивал София Филм Фест 2020 беше почетен с премията за Най-добър български игрален филм.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР