Благодарение на Гинка БСП се изравни с ГЕРБ, това сочат

...
Благодарение на Гинка БСП се изравни с ГЕРБ, това сочат
Коментари Харесай

АФИС: Благодарение на Гинка БСП се изравни с ГЕРБ

Благодарение на Гинка Българска социалистическа партия се изравни с ГЕРБ, това сочат данните от проучване на АФИС. За първи път от повече от година социологическо проучване дава преднина на Българска социалистическа партия пред ГЕРБ. Макар и с една десета от % (24,7% против 24,6%) социалистите водят пред ръководещите при отговор на въпроса
„ Коя партия показва позиции, най-близки до Вашите?”:

Българска социалистическа партия 24.7%;
ГЕРБ 24.6%;
Движение за права и свободи 6.5%;
Атака 2.4%;
Вътрешна македонска революционна организация 2.0%;
Реформаторски блок 2.0%;
Воля 1.6%;
АБВ 1.0%;
Съюз на демократичните сили 0.8%;
НФСБ 0.6%;
Да, България 0.6%.

Само 4% от българите желаят ЧЕЗ да е благосъстоятелност на частна българска компания, са цифрите от проучването. То удостоверява, че пълнолетните българи, които желаят естественият монопол върху електроразпределението да е във притежание на частна компания са малцинство.
На въпрос чия благосъстоятелност да е "ЧЕЗ " над 62% от респондентите в проучването дават отговор, че желаят енергоразпределителното сдружение да е държавно. Около 15% са показали, че избират собствеността на сдружението на смесена, 15.9% нямат мнение по въпроса.
"ЧЕЗ " да e във притежание на български частни лица желаят 4.3% от запитаните, а тези, които избират ЕРП-то да е благосъстоятелност на непозната компания са под 1% от запитаните.
1,6% от респондентите пък са "за " сдружението да е благосъстоятелност на други страни.
Изследването демонстрира, че желанието електроразпределението да бъде върнато в благосъстоятелност на страната се споделя от последователите на всички партии в политическия набор, както и от хора с всички степени на обучение.
Сред последователите на ръководещата ГЕРБ единствено 7% са за българска частна благосъстоятелност върху електроразпределението, 55% са за българска държавна благосъстоятелност, 27% - за смесена, а концепцията за непозната (частна или държавна) благосъстоятелност сумарно набира едвам 2%.
Симпатизантите на съдружните сътрудници на ГЕРБ от Обединените патриоти реагират сходно. 66% (4% над средното) са за ренационализация, 6% за владеене от български частни лица, 6% за непознати компании, а още 13% за смесена благосъстоятелност.
При насочените към опозицията в лицето на Българска социалистическа партия резултатите са по-ярки. 82% от последователите на левицата са съгласни с концепцията страната да стане собственик на "ЧЕЗ ", 4% са склонни сдружението да е във притежание на частни лица (български или чужди). За смесена благосъстоятелност поддръжката си декларират 9% от симпатизантите на алените, само че 41% от тях остават без мнение на въпроса.
Казусът "ЧЕЗ " размества нормалната настройка на българите за благосклонностите към политиците.
В подтекста на договорката за енергодружеството на въпрос "Коя партия показва позиции, най-близки до Вашите? " резултатите за ръководещите ГЕРБ и опозицията Българска социалистическа партия са изравнени. И двете партии получават близо 25%.
Резултатите на този въпрос са: Българска социалистическа партия 24.7%; ГЕРБ 24.6%; Движение за права и свободи 6.5%; Атака 2.4%; Вътрешна македонска революционна организация 2.0%; Реформаторски блок 2.0%; Воля 1.6%; АБВ 1.0%; Съюз на демократичните сили 0.8%; НФСБ 0.6%; Да, България 0.6%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР