Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, включително и

...
Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, включително и
Коментари Харесай

Радев: Натискът на границата намалял със 70%

Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, в това число и от България, все още към 7300 души са били върнати в страните по генезис от либийските управляващи, сподели Радев, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Той дефинира това като доста добър знак и напомни, че през последните месеци със 70 % е намалял и натискът върху нашата граница вследствие на напъните, положени от българските управляващи, финансовата помощ от Европейски Съюз, както и на построеното краткотрайно инженерно оборудване на българо-турската граница.

Валентин Радев акцентира, че доста добре работи съглашението сред Турция и Европейски Съюз, в това число и на двустранна основа.

"Успяваме да задържаме незаконни мигранти, даже и в интернационалните води, при опит да стигнат Румъния, които връщаме и Турция приема незабавно. По същия метод се действа по отношение на всички тези, на които е било отказано леговище или протекция ", уточни Валентин Радев.

В подтекста на разискванията на въпросите за битката с тероризма българският вътрешен министър изрази задоволеност от конкретността на диалозите, общата угриженост и устрема за взаимен отговор на това събитие.

Министрите на вътрешните работи от Европейски Съюз са дискутирали и опциите за ограничение на радикализацията, както и основната роля, която има обменът на информация сред страните.

"България е измежду страните, които реализира деен продан на скъпа и качествена информация, и това е измежду фокусите в работата ни ", акцентира министър Радев.

Министърът на вътрешните работи употребява опцията да поздрави българските пожарникари с професионалния им празник - 14 септември, и още веднъж показа мнението, че е належащо повишение на заплатите на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи.

"Дебатите в Съвета за обществено партньорство са по кое време и по какъв начин това да бъде направено. На едно мнение сме, само че е значимо дейностите да бъдат премислени и обвързани с политики ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР