Благодарение на екипа на България Хели Мед Сървиз“, бе осигурена

...
Благодарение на екипа на България Хели Мед Сървиз“, бе осигурена
Коментари Харесай

Започна се! Вдигнаха въздушната линейка за спешен полет на тежко пострадал скиор

Благодарение на екипа на „ България Хели Мед Сървиз “, бе обезпечена логистиката на словашкия HEMS оператор Air Transport Europe, който обслужва международната купа в Банско, с цел да извърши незабавен полет с тежко потърпевш ски играч от Банско до София и хеликоптерът да кацне на площадката на болница „ Св. Екатерина “. Това заяви министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в профила си във Facebook.
Полетът от Банско до София е изработен за 28 минути, а на борда хвърча един от нашите водачи Огнян Янков, добави министърът.
„ Надявам се хората, които не стопират да бълват неистини и агитация за плана HEMS в България, да премислят държанието си оттук насетне, гледайки видеото от задачата “, разяснява Гвоздейков.
Първият медицинския хеликоптер се трансформира в обект на дезинформация от страна на политици и служители, обявиха от Министерския съвет през вчерашния ден на фейсбук страницата на институцията в обява, озаглавена „ Факти против дезинформацията “. Според тях това се прави за да се заблуди обществото за функционалностите на въздушната кола за спешна помощ. От държавното управление показаха, че е подправена вест информацията: „ Медицинският хеликоптер не е приспособен за задачата, за която е закупен. Няма лебедка, не може да избавя потърпевши в планината “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР