Благодарение на българското председателство на Съвета на ЕС най-накрая чудовищните

...
Благодарение на българското председателство на Съвета на ЕС най-накрая чудовищните
Коментари Харесай

Най-накрая премахват паметника пред НДК

Благодарение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз най-сетне чудовищните парчета от мемориала "1300 години България” пред НДК ще бъдат отстранени дефинитивно. До няколко дни ще стартира демонтирането му, заяви пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Скоро стартира и обновлението на парка пред НДК, който ще бъде главната локация по време на идното председателство, уточни тя, представена от Дарик.

Ремонтът би трябвало да завърши до есента, а общината е заделила близо 5 млн. лв. за реконструкцията на парка.

" След дългогодишни разногласия сагата с паметника край НДК към този момент е решена и той ще се демонтира ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

" Имаше доста правосъдни каузи, съдът взе своето решение, тъй че сега е въпрос в действителност единствено на техническата подготовка и осъществяване. Категорично не мога да се съглася, че тук става въпрос за разрушение на монумент, тъй като всички виждаме защо приказваме. Аз заварих това оборудване под формата на рискови руини, падаха плочи. Опасно е и сега, падаха и огради. Тук не става въпрос за възстановяване. Това е развалина ", безапелационна бе тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР