Благодарение на антибиотиците ежедневно се побеждават много болести. Отричането им

...
Благодарение на антибиотиците ежедневно се побеждават много болести. Отричането им
Коментари Харесай

Най-добрите природни антибиотици

Благодарение на антибиотиците всекидневно се побеждават доста заболявания. Отричането им е еднообразно рисково като несъразмерното им потребление. Днешните хапчета, синтезирани лабораторно, са наследници на естествените антибиотици, познати на човечеството от епохи. Сред тях са и билките, които могат да бъдат не по-малко ефикасни при някои болести. Кои са най-силните естествени антибиотици, с които можем да си помогнем при проблеми със здравето:
Чесън – убива нездравословните бактерии и чисти вирусите от кръвта. Помага при заболяванията на вътрешните органи и дихателните пътища. Понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на съсиреци в кръвта. Чесънът укрепва имунната система и убива нездравословните бактерии.
Мед – един от най-старите естествени антибиотици. В античен Египет са употребявали меда точно като натурален антибиотик и даже защитно средство. Той съдържа водороден прекис, което изяснява антибактериалните му свойства. Ако го нанесете непосредствено върху раната или проблематичното място той може да размени антибиотика. Една супена лъжица заран в топла вода или чай пък има превантивни свойства и лекува вътрешни инфекции.
 Бъди здрав без медикаменти: 17 здравни правила на доктор Бубновски Бъди здрав без медикаменти: 17 здравни правила на доктор Бубновски
Сергей Бубновски е лекар на медицинските науки, създател на доста книги и просто неповторим човек. Претърпял случай в младежките си годин...
Червена боровинка – има антибактериални и антиоксидантни свойства. Това трансформира алената боровинка в идеалното лекарство за инфекции на пикочните пътища.
Масло от риган – съставката карвакрол, която се съдържа в маслото от риган има значими лечебни свойства при язва и понижаване на възпалението, както и при гъбични инфекции по кожата. Достатъчно е да добавите една капка от маслото към зехтин и да нанесете на засегнатата област. Ако се ползва при ароматерапия чисти синусовите инфекции.
Масло от мащерка – оказва помощ даже при устойчиви на антибиотици бактерии. То се употребява единствено за външна приложимост, като се разреди с равни елементи масло от зехтин или кокосово. Не би трябвало да се употребява от хора с високо кръвно.
 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР