Благодарен съм на нашите премиери, които са поставили моята кандидатура

...
Благодарен съм на нашите премиери, които са поставили моята кандидатура
Коментари Харесай

Сергей Станишев в Панорама: Никой не знае нищо за Урсула фон дер Лайен

Благодарен съм на нашите министър председатели, които са сложили моята кандидатура на разискване, както и на Европейския съвет. Това е жест към партията, която съставлявам и управлявам. Първият ми ангажимент е единството на нашето семейство и отстояването на правилата ни. И двамата водещи претенденти бяха отстранени от избора за ръководител на Европейска комисия. Това съобщи в " Панорама " ръководителят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев във връзка коментираната през миналата седмица опция той да оглави Европейския парламент.

Сергей Станишев: Преди повече от 1 година декларирахме, че твърдо поддържаме правилото на водещ претендент, само че считаме, че би трябвало да бъде този, който може да събере поддръжка в Европейския парламент. И през днешния ден съм уверен, че Франс Тимерманс щеше да има повече поддръжка от Манфред Вебер.
Никой не знае нищо за претендента за ръководител на най-важната институция в Европейския съюз. Нейният избор не е обезпечен, най-малко във връзка с социалистите, сподели Станишев за Урсула фон дер Лайен.

По думите му единственият претендент с ясна стратегия за обществена стратегия и стабилно развиване, с ясни задължения за господство на закона, беше Франс Тимерманс.

Станишев насочи рецензии към Доналд Туск, Виктор Орбан и Еманюел Макрон, които са повлияли на процедурата.

Аз съм индивидът, който е водил най-вече политически борби с Борисов, когато става въпрос за национални въпроси, съм подготвен да работим дружно. Този път той ме поддържа, това чакат българските жители, добави Станишев.

Той дефинира като " странна " декларацията на Българска социалистическа партия, с която те се разграничиха от думите му във връзка с премиера Борисов.

Сергей Станишев дефинира намаляването на партийната дотация като опит опозицията да бъде сложена на колене преди локалните избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР