Благодарен съм на колегите социалисти, които са поставили моето име

...
Благодарен съм на колегите социалисти, които са поставили моето име
Коментари Харесай

Станишев: Единственият доволен в момента е Виктор Орбан

Благодарен съм на сътрудниците социалисти, които са сложили моето име за обсъджане. Това, че бях препоръчан за президент на Екологичен потенциал, е огромна чест. За мен по-важното е какви са политическите последствия от тази договорка, този пакет, който беше реализиран. Балансите са доста сложни и сред фамилиите на другите партии и географски. Това разяснява водачът на ПЕС Сергей Станишев в предаването “Плюс минус”, по Нова тв.

Това, което се реализира, обслужва само Виктор Орбан. Той може би е единственият удовлетворен човек от този избор, разяснява Станишев избирането на Давид Сасоли за ръководител на Екологичен потенциал.

Имаме прекалено много въпроси за политиките, коите се организират. Имаме въпроси към претендента за ръководител на Европейска комисия, тъй като тя е непозната “, сподели Станишев.
За нов ръководител на Европейска комисия се спряга името на Урсула фон дер Лайен.

Това, към което се стремихме, е обществена Европа, Европа на равноправието и Европа, която е демократична. Имахме доста транспарантна позоция - че би трябвало да се почете гласа на европейските гласоподаватели, разяснява той.

По думите на Сергей Станишев, Тимерманс е единственият претендент, който има явен проект по какъв начин да се промени Европа. За ръководител на Съвета нещата са ясни, той се избира от Съвета. Президентът на Европейска комисия се избира от Народното събрание и въпросът не е решен и не е затворен, освен за нас, само че и за зелените. Събирането на болшинство не е обезпечено в този миг, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР