Благодарен съм на колегите от всички политически партии от целия

...
Благодарен съм на колегите от всички политически партии от целия
Коментари Харесай

Борисов: Благодарен съм на колегите от ЕС и Западните Балкани, че всички са тук

Благодарен съм на сътрудниците от всички политически партии от целия Европейски Съюз в това число и на сътрудниците от Западните Балкани че всички са тук. Това е триумф за България, съобщи министър председателят Бойко Борисов, който през днешния ден взе участие в срещата на върха на ЕНП, съобщи БГНЕС.
Що се касае до Балканите, не съм вярвал, че ще съумеем да сложим казуса на масата за разискване в Европа. Запознах неведнъж сътрудниците – става дума за население 17.7 млн. души, сподели Борисов. Той акцентира, че рискът за Европа е огромен и позволи, че в случай че не бъдат привлечени страните от Западните Балкани към процеса на присъединение, е допустимо да се повторят спорове от предишното като този в Косово, Мостар, Сребреница.
Борисов изреди и други тревожни процеси като Brexit и излизането на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение с Иран. Ако ние не погрижим за Западните Балкани, няма за какво да се сърдим, че въздействието на Съединени американски щати, Русия, Саудитска арабия ще е по-голямо в сравнение с Европа, сподели Борисов.
Тук сме с цел да подкрепим нашия другар, само че това което не се познава задоволително добре от Европа са Западните Балкани. Това съобщи ръководителят на ЕНП Жозеф Дол. Ние имаме общ географски регион и в наш интерес е това да е един сигурен и проспериращ район. Това е задачата на днешната среща в София. Балканите са в рамките на Европа, добави Дол. Корупцията е проблем, с който би трябвало да се оправим, сподели още той.
Бойко Борисов сподели, че Европейската комисия върна едни текстове по линия на транспортните компании. „ Някои от тях ни удовлетворяват, други не ни удовлетворяват. Така, че сега министър Ивайло Московски, неговият екип пишат опровергаване по някои от точките. Така, че се надявам да продължим да работим в тази посока и да имаме съответната поддръжка “, сподели Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР