Благодарен съм на генетичната лотария, надарила ме с тежък дюстабан

...
Благодарен съм на генетичната лотария, надарила ме с тежък дюстабан
Коментари Харесай

DMS Бойко Рашков – да съберем пари за тока на милиционер №1

Благодарен съм на генетичната лотария, надарила ме с тежък дюстабан на надлъжния свод. Иначе като нищо щях да запиша някоя елитна компетентност във ВИПОНД-МВР и с мощната правна тапия от „ Симеоново “ да разцъфтя неудържимо в публичен проект. И да се подредя в пантеона на Бойко Рашков, Алексей Петров, Цветан Цветанов, Емил Кюлев, Богомил Бонев. Все полицаи от кариерата, които тази зима ще го закъсат съществено, в случай че Кирил Петков не побърза с енергийните компенсаторки за декември и януари. Защото няма да могат да си платят тока и парнотто.

Че има ли у нас кадър на родната милиция, който да не има двуцифрен брой недвижимости? Един сключил преференциален предбрачен контракт с жена си, втори взел пари от дащните тъстове, на трети се споминал вторият братовчед на прабаба му в Мозамбик. А по света считат за най-големи баровци ченгетата от ОАЕ, тъй като автопаркът им се състои от „ Бентли Континентал “, „ Порше Панамера “, че дори е имат и „ Астън Мартин Уан “, дето в целия свят има създадени 77 бройки. Дребни дилетанти.

Няма да се занимавам и аз да броя клозетите на Бойко Рашков в „ Лозенец “, плочките в Несебър и морените на „ Витоша “. По-интересна обаче ми е наклонността представителите на най-малограмотната, малоимотна и плътски идеологизирана част от властовия запас на Народна република България през днешния ден да не могат да си изброят жилищата и банковите сметки. Знам, че получават по някой лев от горната страна за банички и топли чорапи, но това минава всевъзможни граници на приличието.

Всъщност полицаите имат печалната популярност на най-крадливата каста в безметежното съществуване на зрелия социализъм от десетилетия. Та белким прототипът на героя-измамник на Тодор Колев от „ Опасен чар” не е майор от Кърджали? Старшини отвличат свине от локалните ТКЗС-та, полицаи провеждат и първата публично записана у нас Организирана незаконна група - за кражба на автоматизирани перални „ Перла”.

Да, в годините на Народната република закононарушенията на униформените водят главно до смях с кокошкарството си, само че го има заложен и генезисът на мафиотските империи на Прехода. Убийства, корист с шестцифрени суми и блудства с малолетни също не са табу за овластените мижитурки с пагони. За да се стигне до дните на успех на Златко Баретата, Братя Галеви и сходните им.

" Министерство на вътрешните работи ООД " e известен медиен каламбур, който излиза в пространството при всеки корупционен скандал в силовото министерство и при всеки потвърден или не образец за обязаност с проведената престъпност. Щом полицията/милицията е корпорация, кой е мажоритарният притежател, за какво налива капитали в неработещо дружество и за какво в никакъв случай не се търси сметка на ръководството за резултатите?

Защото Министерство на вътрешните работи в действителност си работи съвършено. Точно толкоз, колкото е належащо на партията – майка. Била тя Съюз на демократичните сили при Бонев, ГЕРБ при Цветанов или Промяната при Рашков. Съмнителните се подслушват, неуместните се опраскват, по-тъпите, дето обикалят площадите, ядат и пердах. А правилните чиновници, като във всяко ООД, получават тлъсти
бонуси. Толкова тлъсти, че да се чудят по какъв начин да им платят тока.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР