Благият старец с бяла брада и червена мантия е любимец

...
Благият старец с бяла брада и червена мантия е любимец
Коментари Харесай

Спешно се търси Дядо Коледа

Благият дъртак с бяла брада и алена тога е любим на децата, тъй като раздава коледните дарове. Но тази година в доста райони на Германия няма да има визити на Дядо Коледа. Причините са невероятни.

По принцип Дядо Коледа би трябвало да дойде на шейна, теглена от елени. Но в ново време той нормално идва с кола или даже с публичния превоз. Ако въобще дойде! Тази година в някои райони на Германия няма да има визити от Дядо Коледа. Освен в случай че някой член от фамилията не реши да изиграе неговата роля. " Извънредна обстановка! Саксония може да остане без Дядовци Коледа ", написа вестник „ Дрезднер Моргенпост “. „ Мителдойче цайтуг “ прибавя: " Вълнения във връзка Дядо Коледа! “

Търсенето на Дядовци Коледа надвишава предлагането

За какво става дума? Защо в Германия не доближават белобрадите старци в червени мантии и червени шапки, които носят дарове на децата в коледната нощ? Досега всеки можеше да си поръча Дядо Коледа против сума от 30 до 70 евро в профилираните компании, на трудовата борса или в Дружеството за подкрепяне на студентите /DSW/, което предлага спомагателна работа на студенти и даже им дава одеждите, нужни за въпросната задача.

" Днешните младежи нямат никакво предпочитание да работят в празнични дни ", споделя Вили Дамен, притежател на организация в град Целе, която наред с останалите си действия предлага и  услугата „ обезпечаване на Дядо Коледа “. Търсенето обаче доста надвишава предлагането. Вили Дамен твърди, че по Коледа би могъл умерено да наеме на работа още най-малко 30-40 души и то за присъединяване във фирмени тържества, където заплащането е доста по-високо, в сравнение с при визити на частни лица. Но искащи да бъдат Дядо Коледа просто не се намирали.
 Дядо Коледа в двореца Кенсингтън Gulliver/Getty Images-->
Няма искащи

Независимо от обстоятелството, че в случай че посетят няколко жилища, достолепните старци могат да си докарат единствено за една вечер близо 500 евро . Ако пък умеят да свирят на китара и да пеят – хонорарът е още по-висок. Във всеки случай това дава обещание на своите студенти Яна Юдиш от берлинския филиал на DSW.  Желаещите обаче били толкоз малко, че тази година сдружението се отказало да посредничи в търсенето на Дядо Коледа: " Ние разгледахме няколко уеб страницата в интернет, предлагащи работа. И всички те търсят Дядо Коледа “.

При това частните организации заплащат повече, в сравнение с трудовата борса, която ангажира безработни. Но даже и те не се натискат за тази роля. На пръв взор няма нищо комплицирано в нея - преминаваш къса подготовка, обличаш алената тога, слагаш шапката и брадата, а след това разговаряш 5-10 минути с детето и му връчваш купения от родителите подарък. Ако на фамилията му хареса по какъв начин си изиграл тази роля, получаваш и великодушен бакшиш отвън контрактуваната сума. Но не би. Затова вестник " Берлинер цайтунг " разгласява обезверен апел: " Спешно се търсят Дядовци Коледа! “

И още:





Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР