Blackrock обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2020

...
Blackrock обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2020
Коментари Харесай

Какво показва отчетът на Blackrock за борсите

Blackrock разгласи финансовите си резултати за първото тримесечие на 2020 година през предходната седмица, а докладът се чакаше с неспокойствие. Анализатори и вложители постоянно са следели с нараснало внимание, по какъв начин се оправя най-голямото сдружение за ръководство на активи в света, а в този момент нетърпението им беше още по-голямо поради рецесията към ковид.

Спад на активите, само че не и на потоците

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Средствата под ръководство са паднали с близо 1 трилион $ до 6.47 трилиона поради внезапния срив на пазарите през първото тримесечие. Нетните потоци от клиенти обаче остават позитивни, само че най-много поради трансформиране на рискови активи към парични и ликвидни средства.

През първите три месеца на годината паричните потоци към артикули на компанията са 75 милиарда $, а изтеглените средства са за 40 милиарда $. Повечето от тях се дължат на институционални клиенти при започване на рецесията. Така Blackrock приключва тримесечието с 35 милиарда $ положителни парични потоци, посредством главно на вложенията в артикули (финансови инструменти) като различни деривативи за минимизиране на риска, устойчивите и профилирани iShares ETF-и и платформата за интензивно ръководство на финансови портфейли Aladdin. Интересно е, че продуктите в принадлежности с закрепена рентабилност (облигации) също регистрират отлив на средства - 35 милиарда $. В резултат на спада на активите и пазарите пада и облагата на Blackrock - с 200 млн. $ до 806 милиарда $.

Кой ги дава

Анализаторската компания Morningstar разгласява отчет, в който демонстрира реакциите на другите демографски групи. Интересното в този разбор е, че мъжете и дамите, които наближават пенсионната си възраст или чакат да се пенсионират в идващите 5-10 години, са изтеглили капитал от пенсионните си фондове, до момента в който най-значителни са потоците към фондове тези, които чакат да се пенсионират след 2060 година Макар този разбор да демонстрира известни равнища на стрес у вложителите, които наближават пенсионна възраст, младите вложители одобряват тази рецесия като опция.

На същото мнение е Лари Финк, изпълнителният шеф на компанията, съгласно който тя е в по-добра позиция от всеки път и чака да излезе по-силна от рецесията. Според него, вложенията в устойчиви бизнеси и интензивности ще доближат 1 трлн. $ до края на десетилетието. Все отново има и друга причина за оптимизма на изпълнителния шеф по време на рецесията. Blackrock е главен асистент за осъществяването на големите покупки на финансови принадлежности от страна на Федералния запас, чиито стратегии стартираха главно през април, т.е. не са отразени в сегашния доклад, само че сигурно ще участват в идващия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР