BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, подаде заявление за

...
BlackRock, най-големият мениджър на активи в света, подаде заявление за
Коментари Харесай

Най-големият мениджър на активи в света поглежда към криптопазара

BlackRock, най-големият управител на активи в света, подаде заявление за основаването на Bitcoin ETF - борсово търгуван фонд, който влага най-вече в активи, свързани с тази криптовалута, оповестява Reuters.    Това ще разреши на вложителите да се насочат към нея в миг, в който тя е подложена на натоварен регулаторен надзор.    Фондът iShares Bitcoin Trust на BlackRock ще употребява Coinbase Custody, основана в Ню Йорк компания за предпазване на цифрови активи на вложители от трети страни, като собствен настойник, излиза наяве от подадената в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) поръчка. Американският регулатор до момента не е одобрил нито едно заявление за основаването на Bitcoin ETF.   

Миналата година BlackRock започва частен Bitcoin концерн за институционални клиенти в Съединени американски щати, само че сегашният ход на колоса в ръководството на активи идва в миг, в който международната промишленост на криптовалутите е под прицела на американския регулатор на скъпи бумаги (и не само) поради хипотетични нарушавания на законите в тази сфера. 
По-рано този месец SEC заведе каузи против огромните тържища Coinbase и Binance в границите на правосъдни процеси, които отекнаха мощно в промишлеността на цифровите активи.    " Фактът, че BlackRock, уважавана и одобрена компания за ръководство на активи, е подала заявление за Bitcoin ETF, може да се преглежда като позитивно развиване за процеса на приемане на регулаторно утвърждение за сходни начинания ", споделя Джошуа Чу, основен шеф по риска на групата за блокчейн технологии XBE, Coinllectibles and Marvion. " Това също по този начин демонстрира устойчивостта на публичния интерес към криптовалутите ".   

Миналата година Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати отхвърли заявката на Grayscale Investment LLC за превръщане на нейния водещ спот фонд Grayscale Bitcoin Trust в ETF. В отговор Grayscale заведе дело против SEC, потвърждавайки, че регулаторът е работил случайно, като е отхвърлил настояването. 
Но Grayscale надалеч не е единствената жертва на SEC в това отношение. Досега комисията е отхвърлила претенции на редица компании, в това число Fidelity, Cboe Global Markets и NYDIG.    След известието на Black Rock цените на Bitcoin се подвигнаха с 2%. В петък криптовалутата доближи цена от 25 506 $. В рамките на годината цената на Bitcoin е скочила с 54%. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР