BlackBerry, водена от Джон Чен, ще търси нови възможности за

...
BlackBerry, водена от Джон Чен, ще търси нови възможности за
Коментари Харесай

BlackBerry купува компания за изкуствен интелект и киберсигурност

BlackBerry, водена от Джон Чен, ще търси нови благоприятни условия за развиване, откакто се отхвърли от бизнеса си със смарт телефони.

Още по тематиката
И BlackBerry влиза в бизнеса с създаване на самостоятелни коли

Канадската компания открива център за развиване на такива технологии
19 дек 2016
BlackBerry и Ford сплотяват сили в създаването на програмен продукт за самостоятелни коли

BlackBerry става следващата софтуерна компания, която се насочва към автоиндустрията
1 ное 2016
BlackBerry се отхвърля от бизнеса си със смарт телефони

Компанията ще се насочи към програмен продукт и уголемение
29 сеп 2016
Lenovo може да възобнови интереса си към BlackBerry

Книжата на канадския производител нарастнаха след спекулацията, че китайският колос приготвя оферта за 15 $ за акция
23 окт 2014 Канадската BlackBerry разгласи, че ще придобие калифорнийската компания за изкуствен интелект и киберсигурност Cylance в договорка на стойност 1.4 милиарда $. Този ход идва в поддръжка на подразделението QNX на компанията, което се занимава с разработка на програмен продукт за самостоятелни коли, оповестява Reuters. През 2016 година BlackBerry реши да навлезе в бранша с създаването на колите на бъдещето.

Канадската софтуерна компания, която доминираше пазара на смарт телефони преди десетилетие, се е насочила към продажба на програмен продукт за ръководство на мобилни устройства в допълнение към фокуса си върху нововъзникващи области като самостоятелните коли.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Придобиваната компания

Оценена на над 1.1 милиарда $, американската Cylance е необикновена компания в региона на киберсигурността. Основаната от някогашния съветник в бранша Стюарт Маклъри компания създава програмен продукт, основан на машинно образование, с цел да предотвратява хакерски офанзиви и източване на данни. Тъкмо това прави Маклъри по този начин издирван - той залага на предварителната защита, а не на реакцията. 2016 година е основна за Cylance, която притегли инвестиция за 100 млн. $. Участници в нея са фондовете Blackstone Tactical Opportunities (част от огромния Blackstone Group) и Insight Venture Partners. Cylance ще работи като обособен бизнес обект в BlackBerry, като преди договорката да бъде оповестена компанията, е обмисляла да излезе на борсата.

Големият завой

BlackBerry, известна най-много с телефоните си, се отхвърли от този бизнес и през 2016 година даде лиценза си за произвеждане на китайската компания TCL, която правеше и последните смарт телефон модели на канадската компания. Спирането на производството на телефони пристигна с конкретизиране, че BlackBerry ще се концентрира върху своите софтуерни планове. Компанията си сътрудничи и с Ford в създаването на програмен продукт, подобряващ сигурността на колите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР