Бизо 17,4 млн. са американците, които са гледали първия епизод

...
Бизо 17,4 млн. са американците, които са гледали първия епизод
Коментари Харесай

Рекорден брой зрители са гледали първи епизод от финала на "Игра на тронове"

Бизо 17,4 млн. са американците, които са гледали първия епизод от финалния сезон на хитовия сериал " Игра на тронове ", който бе излъчен на 14 април в Северна Америка, а в България поради часовата разилка бе наличен за клиентите на HBO GO и телевизия HBO на 15 април.

По данните, оповестени от HBO, в неделя американските телевизионни фенове пред екраните са надминали рекордния брой от 16,9 фенове на поредицата, които гледаха финала на седми сезон преди две години.

В обществените медии неделната премиера също бе измежду най-обсъжданите тематики, изключително в " Туитър ", където епизодът е бил коментиран в над 5 млн. туита и има 11 млн. споменавания в границите на целия уикенд. Всичките 10 топ световни тематики в " Туитър " в края на неделния ден също са били свързани със серията, твърди HBO.

Средната гледаемост на епизодите от седми сезон в Съединени американски щати е била 32,8 млн., в което влизат и гледанията в услугите, които са на поискване, а от HBO оповестиха по-рано, че чакат междинната гледаемост за осми сезон да се повиши доста.

" Игра на тронове " се популяризира в над 150 страни в целия свят, само че от компанията настояват, че е мъчно да събират данни за гледамостта в доста от тези пазари, поради което е невузможно да бъдат изчислени феновете в световен мащаб.

В " Туитър " най-коментираният миг от неделния епизод е този, в който героят на Кит Харингтън - Джон Сноу схваща истината за своите родители и обстоятелството, че неговата обичана Денерис Таргериен (Емилия Кларк) в действителност му е вуйна.

Въпреки голямата си база от почтиталите " Игра на тронове " надалеч не е най-голямото телевизионно събитие в Съединени американски щати. Годишният " Супербоул " притегля към 100 млн. фенове, а церемонията по връчването на премиите " Оскар " през февруари бе гледана от 29,6 млн. американци.



Финалният сезон на " Игра на тронове " и ще има общо шест епизода. Последният ще бъде излъчен на 19 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР