Бизнесмени от Хасково готвят протест заради свалени регистрационни табели на

...
Бизнесмени от Хасково готвят протест заради свалени регистрационни табели на
Коментари Харесай

Протест в Хасково срещу свалени регистрационни табели на фирмени коли

Бизнесмени от Хасково готвят митинг поради свалени регистрационни табели на фирмените им коли. Работодателите не са съгласни да търпят загуби, поради прегрешения на служащите им, които са наели като водачи. Затова желаят смяна в Закона за придвижване по пътищата.

Според Закона за придвижване по пътищата при нарушавания като приложимост на алкохол и опиати, шофиране без брошура и неплатени фишове и санкции, от Пътна полиция смъкват на място регистрационните табели на колите. Често обаче тази рестрикция бърка надълбоко в джоба на бизнеса. Такъв е и казусът с хасковлията Веселин Илчев, на който за по-малко от година са спрели от придвижване седем служебни микробуса.
Веселин Илчев – предприемач: Последният случай беше, може би 15-20 дни стана към този момент. На нашия водач му пишат акт с негова кола, не с фирмена по време на работа. Пишат му акт за застраховка, той не го заплаща, стопират го с моя камион и му смъкват номерата, е каква виновност има моята компания за това нещо.
Принудителната административна мярка е от 6 месеца до 1 година, след което транспортното средство би трябвало да се записва отначало. Така бизнесът на Веселин Илчев търпи двойна загуба - първо от пропуснати изгоди поради спрените бусове, второ от платените към този момент налози, винетки, застраховки и прегледи:

Ние сме уязвими във всеки един миг нашите бизнеси да банкрутират, ми че на мен, както са ми спрели седем коли, аз какво върша – Това е направено напълно да се тероризирабизнесът в България и това си е един рекет, който еобнародван в държавен вестник.

Илчев и негови сътрудници предприемачи приготвят народен митинг, в който ще упорстват за законодателни промени:

Свалянето на номера би трябвало да е поради превишена скорост, за алкохол, за опиати, напряко колите да взимат, нямам срещу.

На 19-и февруари протестиращите ще се срещнат с омбудсмана Мая Манолова, по-късно считат да блокират най-важната пътна артерия в страната – автомагистрала Тракия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР