Бизнесменът заведе съдебно дело срещу новозеландските и американските власти.Ким Дотком

...
Бизнесменът заведе съдебно дело срещу новозеландските и американските власти.Ким Дотком
Коментари Харесай

Дотком иска милиарди долари компенсация от властите

Бизнесменът заведе правосъдно дело против новозеландските и американските управляващи.
Ким Дотком по правосъден път изисква от държавното управление на Нова Зеландия няколко милиарда $ отплата за противозаконния арест по недействителна заповед. Дотком упрекна органите на страната в немарливост и корист с властта, което е довело до унищожаването на високодоходната онлайн услуга Megaupload .

Това се отнася до полицейската акция преди 6 години. Въпреки че обискът е осъществен по повод единствено на нарушение на авторски права, той е бил изключително нападателен и е напомнял на военна интервенция. Действалият под натиска на американските управляващи и холивудски компании първокласен новозеландски отдел за битка с тероризма е провел обиска в дома на Дотком и го е задържал дружно с жена му и детето му.

Дотком смята, че дейностите на управляващите опонират на законодателството на Нова Зеландия и отговорните би трябвало да дават отговор. Миналия месец той подаде молба до Върховния съд на Нова Зеландия с искане от американските и новозеландските управляващи на отплата за нанесения ущърб.

Според правосъдния иск, обискът е осъществен по недействителна заповед, за което полицията е премълчала. А окръжният съд е нямал задоволително аргументи да реши изгонване за осъществените закононарушения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР