Бизнесменът Ветко Арабаджиев заяви пред Специализирания наказателен съд, че не

...
Бизнесменът Ветко Арабаджиев заяви пред Специализирания наказателен съд, че не
Коментари Харесай

Арабаджиев не разбирал в какво е обвинен

Бизнесменът Ветко Арабаджиев съобщи пред Специализирания углавен съд, че не схваща в какво е упрекнат. Съдебното съвещание е по настояването на прокуратурата той да остане за непрекъснато в ареста.

Според обновеното обвиняване от 2013 година до края на август предходната година Арабаджиев е управлявал проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. Част от групата е и била брачната половинка му Маринела.

По настояването за нейната екстрадиция към момента няма решение на испанския съд.

В 208 тома са събрани доказателства, с които спецобвинението ще желае да убеди съда, че Ветко Арабаджиев би трябвало да остане за непрекъснато в ареста.

От Специализирания съд прецизираха, че Арабаджиев е декларирал категорично, че не желае да бъде сниман и записван.

Ветко Арабаджиев беше екстрадиран в България от Испания и към полунощ пристигна с полет от Мадрид. След като самолетът кацна на летище София, Арабаджиев беше конвоиран до ареста.

Екстрадирането става 9 месеца, откакто беше хотелиерът беше упрекнат задочно за данъчни закононарушения и пране на пари. На 31 август предходната година два от знаковите хотели на семейството Арабаджиеви в София и Пловдив осъмнаха под полицейска блокада. Няколко часа по-късно стана ясно, че до неотдавна авторитетната бизнес двойка се проверява като проведена незаконна група, част от която е и Вълчо Арабаджиев - младши и още няколко души. Ден след акцията актуалният заместител основен прокурор, а тогава единствено началник на спецпрокуратурата, Иван Гешев разказа нагледно намерено единствено за 24 часа от проверяващите:

" Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки. Наложи се през нощта незабавна среща с Българска народна банка, с цел да осигуряваме броячни машини, тъй като сумите са потресаващи ".

След това стартира огромното търсене на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Преди два месеца те бяха открити в курортно градче край Барселона, а преди дни испанският съд сподели " да " за главата на фамилията и изиска още документи за брачната половинка му.

" Това е формалната причина, а неофициалната - заели са сериозна адвокатска отбрана. Правят всичко допустимо очевидно да се забави екстрадицията. Шансът да се случи е най-малък ", сподели уверено Иван Гешев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР