Бизнесменът Венци Стефанов коментира възмутен скандалното решение на съдия Даниела

...
Бизнесменът Венци Стефанов коментира възмутен скандалното решение на съдия Даниела
Коментари Харесай

Венци Стефанов ексклузивно пред БЛИЦ за скандалното решение на съдия Даниела Росенова, оправдала Йоско и Боговеца: Не знам тази жена дали ще спи спокойно някога

Бизнесменът Венци Стефанов разяснява засегнат скандалното решение на арбитър Даниела Росенова, която оправда Йосиф Йосиф Йосифов-Йоско, Ивайло Симеонов-Богьовеца и останалите подсъдими за стрелбата против Кирил Киров-Киро Японеца. По този метод магистратите анулираха присъдите от по 17 години затвор на членовете на групата, които бяха произнесени от ръководителя на Специализирания углавен съд Георги Ушев.

„ Явно не сме страна. Може би би трябвало да се откри някой човек да постави ред на всичките тези неща, по кое време ще се случи. Днес се прибрах от Грузия, една страна, раздирана от войни, несъгласия, мога да ви кажа, че в последните 10, 12 години не е открадната една кола и не е осъществено нито едно закононарушение от правосъден ред и това са го създали хората, които ръководят страната, в случай че имаш предпочитание, можеш да оправиш това нещо”, разяснява извънредно отчаян Венци Стефанов и добави:

„ Лично аз считам, че не сме страна. Дано хората, които ръководят тази страна, веднъж за постоянно да ударят по масата и да се случи най-сетне нещо положително, че да може елементарният човек да спи умерено и да не мисли по кое време ще бъде ограбен, по кое време ще бъде излъган, по кое време родителите му ще бъдат разрушени и ограбени, грозна работа, ужасно. За мен това е неприемливо. Това е върхът на цинизма, не знам тази жена дали ще спи умерено в миналото!”

Както БЛИЦ писа, в Спецсъда бе разпитан очевидец, който разкри потресаващи детайлности за обвинения Ивайло Симеонов-Богьовеца, с който са живели 20 години в една къща. Свидетелят разгласи пред арбитър Росенова и сътрудника й Врачева, че преди година Богьовеца е желал да го разстреля, с цел да предотврати явяването му пред магистратите. Същият очевидец описа от първо лице, че Богьовеца му е признал присъединяване си в убийството на сина на президента на " Славия " Венцислав Стефанов - Димитър през 2003 година. А по-късно хвърли същинска бомба, като разкри, че Богьовеца е донесъл в къщата им сумата от 880 000 лв., платена за свободата на президента на " Руен " Стефко Колев, който бе похитен. Всички тези доказателства, обаче бяха пренебрегнати от съдите Росенова и Врачева и в този момент Йоско и Богьовеца могат да излязат на независимост.

Синът на Венци Стефанов бе похитен през 2004 година и от този момент и до през днешния ден няма и диря от него. В свое предходно изявление предприемачът съобщи, че синът му е бил погубен, тъй като е видял без маска единият от похитителите си - Ивайло Симеонов-Богьовеца. През 2004 година му споделили, че хора с полицейска униформа взели Димитър и го откарали в незнайна посока. По-късно той получил позвъняване да подготви 1 250 00 лева (620 000 евро) и предизвестие да не се обажда на никого. Стефанов занася парите персонално. Похитителите му споделили до 2 часа да чака да му кажат от кое място да вземе сина си. Но никой повече не му се обадил.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР