Бизнесменът Васил Божков официално потвърди, че ако одържавят лотарията, няма

...
Бизнесменът Васил Божков официално потвърди, че ако одържавят лотарията, няма
Коментари Харесай

Божков се отказва от Левски, ако лотарийте му останат без лиценз

Бизнесменът Васил Божков публично удостовери, че в случай че одържавят лотарията, няма да има опция да финансирам футболния клуб "Левски ".

"Ако одържавят
лотарията, просто няма да имам опция да устоявам клуба. Готов съм да остана отпред, само че не виждам смисъл ", изясни Божков, който има частните лотарии "Национална лотария " и "Лотария България ", уточни Божков при втората си среща с последователи на "сините " в последните няколко дни.

Към момента лиценз за образуване на моментна
лотария имат държавният "Български състезателен тотализатор " (БСТ), както и частните компании "Ню Геймс ", "Национална лотария " и "Евробет ", чиито притежател е Васил Божков. Според предложенията на група депутати отпред с Валери Симеонов обаче частните лотарии следва да останат без лиценз за тези услуги.

"Днес АДФИ излезе с изказване, че частните
лотарии не са спазили закона. Това не е по този начин. Ние сме си платили всичко по закон ", акцентира Божков и съобщи, че препоръчаните промени в Закона за хазарта нарушават конституцията.

Както "Банкеръ " заяви, в сряда прокурори, служители на реда и финансови инспектори започнаха претършуване в постройката на Държавната комисия по
хазарта. Директор на финансовата ревизия Георги Начев разясни, че съгласно настоящи текстове от Закона за хазарта за еднакъв тип хазартна услуга може да се начислява такса на друга основа. В единия случай страната прибира 15% от всички направени залози, а в другия 20% от таксите и комисионите за присъединяване в играта.

"Съпоставката на числата за интервала 2014-2019 година сочи, че в случай че останалите уредници на
хазартни игри са плащали като Българския състезателен тотализатор, сумата е щяла да бъде с към 210 милиона повече ", разясни шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия Георги Начев.

В петък почитателите на Левски ще имат нова среща - този път с министър-председателя Бойко Борисов. По-рано главатар на сините ентусиасти заплаши и с улични митинги, които като нищо можели да прераснат в грозни подиуми.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР