Бизнесменът Васил Божков, който е с 19 повдигнати обвинения от

...
Бизнесменът Васил Божков, който е с 19 повдигнати обвинения от
Коментари Харесай

Васил Божков ще води две листи на изборите, набира кандидат-депутати от чужбина

Бизнесменът Васил Божков, който е с 19 повдигнати обвинявания от прокуратурата и към момента е в Дубай, ще е лидер на две изборни листи на предварителните парламентарни избори на 11 юри. Това разгласи ръководителят на неговата партия " Българско лято " - Борил Соколов, откакто подаде документи в ЦИК за присъединяване във вота. Той не посочи кои тъкмо ще са листите.

На изборите на 4 април Божков оглави една листа - той се кандидатира в основния 25-и МИР в София против водача на ГЕРБ и тогава към момента министър председател Бойко Борисов и ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Българско лято " не взе участие директно в изборите на 4 април, защото не бе записана в точния момент, само че употребява регистрацията на " Българско национално обединяване " (БНО). Тогава то получи 2.95% (94 515 гласа).

" Този път задачата ни е да преминем 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание ", съобщи през днешния ден Соколов.

Той изрази вяра, че Божков ще се върне в страната , откакто и самият той разгласи в изявление преди няколко дни: " Аз ще се върна в България. Може да е по време на изборите. Или след изборите. Защо да не се върна? ".

Соколов разгласи отвод от коалиция след изборите на " Българско лято ".

 Борил Соколов
Борил Соколов
Снимка: Булфото

" Дошъл е момента всички да желаят правдивост за всяко едно естество, тъй че ние имаме вяра, че влизаме на тези парламентарни избори. Със сигурност ще чакаме повече гласове от чужбина. Ние даже до през днешния ден отваряме нашите листи за хора от чужбина. Т.е., имаме акция, с която приканваме хора от чужбина да се включват в листи. Все отново знаете, България е там, където има българи. Не би трябвало да ги използваме единствено като гласоподаватели - това са хора с опит, хора видели по какъв начин се случват нещата на Запад и ние сме подготвени да отворим листите си за тях. Точно тъй като сме безапелационни, че ще влезем, не сме подготвени на коалиция . Готови сме с някаква работа взаимна, само че единствено в случай че другата партия се съгласява с нашите точки ", сподели той.

 Васил Божков: Ще се върна в България, може и по време на изборите (видео) Виж още

Междувременно и самият Васил Божков разгласи на страницата си във Facebook, че партията му набира претенденти за депутати от чужбина за 46-ото Народно заседание .

" Ние имаме вяра, че България е там, където има даже един българин. В полемиката за бъдещето на страната ни би трябвало да могат се включат всички българи, без значение къде живеят. България е на всички места. Станете първите кандидат-депутати от чужбина ", прикани той.

За задачата искащите би трябвало да попълнят формуляр с данни и да изпратят автобиография.

Днес нужните подписи за регистрация внесоха още " ИТН " на Слави Трифонов, " Републиканци за България ", а по-късно това ще създадат и от " Възраждане " на Костадин Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР