Бизнесменът Спас Русев има интерес към закупуването на мобилни оператори

...
Бизнесменът Спас Русев има интерес към закупуването на мобилни оператори
Коментари Харесай

Спас Русев иска да закупи и други телекоми, целта му е България да стане телеком хъб за региона

Бизнесменът Спас Русев има интерес към закупуването на мобилни оператори в Македония и Румъния.
" Това е моя отдавнашна концепция. През 90-те години, след присъединението на Гърция към евросъюза, имаше огромна икономическа агресия от нейни компании в района. В момента България се оформя като политически водач на Балканите и на мен доста ми се желае това политическо въздействие да се трансформира в икономическо.
Натрупвам опит във " Виваком ", който за мен е най-успешният самостоятелен телеком на Балканите, до момента в който в това време други обичайни оператори срещат усложнения в района. Затова ще опитам да направя интеграция на районни телекоми, като далечната ми цел е България да стане телеком хъб за района ", изясни Русев в изявление за " Капитал ".
Припомняме, че притежателят на " Виваком " напълно неотдавна се снабди с " Телеком Албания ".
Попитан от кое място възнамерява да откри финансиране, изключително за голям актив като румънския, оценен на 1 милиарда евро, предприемачът дава отговор, че води договаряния с няколко стратегически сътрудници, само че не желае да загатва имената им.
Относно интереса му към закупуването на " Нова телевизия " Русе разяснява: " Моят интерес за пазаруването на " Нова " е, в случай че мога по този начин да се изразя, по едно и също време стратегически и новаторски. Интересува ме опцията от синергия сред телеком бизнеса и медийния... В това се крие и моят оптимизъм за договорката и считам, че ще имам опция да потвърдя правотата си ".
На въпрос дали ФК " Левски " има нов притежател , предприемачът отговори по този начин: " Ако би трябвало да оприлича с нещо моето присъединяване в " Левски ", то ми припомня на романа " Вечер във Византия " на Ъруин Шоу за тези две седмици в Кан, където всичко наподобява супербляскаво, само че в действителност не е. Мисля, че за мен " Левски " е доста повече сантиментална фантазия, в сравнение с бизнес вероятност, а това след първичната еуфория не е здравословно, тъй като аз съм на първо място бизнес човек. Иначе, както добре знаете, не мога и не обичам да разясня неофициални изказвания ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР