Бизнесменът, считан за основен финансов благодетел на футболния клуб Левски

...
Бизнесменът, считан за основен финансов благодетел на футболния клуб Левски
Коментари Харесай

Васил Божков: Помолих да ми дадат "Левски", за да го спася

Бизнесменът, считан за главен финансов покровител на футболния клуб " Левски " - Васил Божков, отхвърли да му е бил оказан напън, с цел да стартира да оказва помощ на " сините ". В изявление за " Свободна Европа " той съобщи, че самичък е показал самодейност, с цел да " избави " тима.
Васил Божков за лотарийните игри: Този работещ бизнес ще бъде лишен „ наложително “ Бизнесменът изрича съмнение, че Валери Симеонов стои единствено „ официално “ зад импортирания законопроект
" Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на избран стадий от развиването си човек може да си разреши да прави положителни неща. Аз помолих да го дадат, с цел да го спася. Не бях помолен да го взема, а желаех. Не знам кой и по какъв начин като е влизал в " Левски " му е потръгвал бизнесът, само че в един миг клубът бе заседнал в задължения и нямаше една стотинка, той беше банкрутирал де факто. Сега " Левски " е добре – няма отговорности, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме опция ще го създадем, в случай че нямаме – няма. ", безапелационен е Божков.

Той пое властта при " сините " през март 2019 година посредством доближения си Георги Попов. Тогава тимът имаше отговорности от над 30 млн. лв..
Георги Попов е новият притежател на " Левски " (ВИДЕО) Бизнесменът е "дясна ръка " на Васил Божков
В неделя (19 януари) Божков се срещна с почитателите на " сините ". Причината са разискванията на промени в Закона за хазарта. Те плануват лотарийните игри да се провеждат само и единствено от страната. Това би повлияло извънредно отрицателно на футболния клуб, защото Божков твърди, че няма да може да влага повече средства в него. Той разкри и повода за предстоящото събиране на стадион " Георги Аспарухов ". Днес (22 януари) страните ще срещнат за повторно.

Снимка: Lap.bg

" За да ги предупредя какво се случва с главния спонсор, от който клубът зависи. Аз им го дължа. Ако мине този законопроект, аз няма да мога да продължа с " Левски ". Това беше задачата на срещата и всичко, което им споделих ", сподели Божков.
Как измененията в Закона за
хазарта ядосаха почитателите на " Левски "? (ОБЗОР) Министърът на спорта се разгласи "За " измененията, до момента в който притежателят на "Лудогорец " Кирил Домусчев продължава да е "Против "
Той разкри, че е посъветвал последователите да изискат среща и с министър-председателя Бойко Борисов.

" Господин Борисов, в случай че огледа конституцията, в случай че не я е чел, може да види, че този проектозакон е в жестоко нарушаване. А почитателите, в случай че желаят да го има " Левски ", схващат, че нищо не постанова подобен законопроект да мине ".

Снимка: Lap.bg

Бизнесменът разяснява и изявлението на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той съобщи, че ползите на целокупния спорт не би трябвало да се слагат пред тези на един футболен клуб, а промените ще доведат до нови 50 млн. лв. за неговия сектор.
Красен Кралев: Интересът на " Левски " е по-голям от този на целия спорт? (ВИДЕО) "Промените в Закона за
хазарта са нещо положително ", безапелационен е министърът
" Изказването е на неопитен политик. Никой не е изследвал резултата, никой не знае какви ще са следствията. Правенето на закони не би трябвало да е самоцел и в нарушаване на Основния закон. Трябва сериозен разбор, а и подобен липсва. Оценката на въздействието на проектозакона е 1 страница без 1 цифра. Всеки може да влезе на уеб страницата на Народното събрание и да го прочете. Въпросът е, че в случай че претекстът ти е да увеличиш парите за спорт, лесното и демократично “решение” би било не да закриваш един бизнес, а да прехвърлиш неговите налози или такси към спорта. Защо би трябвало да закриваш един работещ бизнес? Това значи, че задачите са други. Аз не съм сигурен, че тотото ще завоюва 50 милиона, тъй като то не може. Ще би трябвало да се вършат съществени вложения, а в проектозакона написа категорично, че не са планувани. Освен това, всички знаем какъв е държавният мениджмънт, знаем и какъв е частният ", споделя Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР