Бизнесменът Пламен Бобоков е с повдигнати обвинения, защото е получавал

...
Бизнесменът Пламен Бобоков е с повдигнати обвинения, защото е получавал
Коментари Харесай

Бобоков е обвиняем заради copy/paste новинарска сводка на военното разузнаване

Бизнесменът Пламен Бобоков е с повдигнати обвинявания, тъй като е получавал от президентския секретар Пламен Узунов вести за ситуацията в Либия. Става дума за напълно обществена информация, която може да бъде открита във всяка българска новинарска медия с изцяло свободен достъп. Кратките компилирани вести, каквото съставляват получаваните от Бобоков известия, обаче евентуално са взети от специфичната сводка на работа " Военна информация ". А тя официално може да е секретна.

Затова и прокурорите са написали в постановлението, че била застрашена националната сигурност посредством откриване на " оперативния интерес на специфична разследваща работа – " Военна информация ". Очевидно " оперативният интерес " е бил задоволяван извънредно посредством copy/paste на общодостъпни информации.

В цялата връзка с вести прокуратурата вижда незаконен сговор, в който вземат участие Бобоков и Узунов. Според проверяващите двамата са се договорили да правят длъжностни и корупционни закононарушения. В връзката има в това число и прессъобщения за идни визити на президента Румен Радев.

Обстановката в Либия е напрегната

От 8 май до 28 август предходната година Узунов е изпратил на Бобоков общио 21 известия за ситуацията в Либия. В тях се приказва най-вече за въоръжени конфликти сред Либийската национална войска под управлението на маршал Халифа Хафтар и интернационално приетото държавно управление на Фейез Сараж. Изпращани са също вести и за Украйна. В част от тях са представени " секретни " източници като " Ройтерс " и " Асошейтед прес ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР