Бизнесменът Николай Банев и съпругата му са задържани тази сутрин

...
Бизнесменът Николай Банев и съпругата му са задържани тази сутрин
Коментари Харесай

Собствениците на Полимери“ са задържани за пране на пари и данъчни престъпления

Бизнесменът Николай Банев и брачната половинка му са арестувани тази заран в имението им във френския град Ница. Спецпрокуратурата проверява банкрута на девненския цех „ Полимери “, чиито притежатели са Баневи. На двамата са повдигнати задочни обвинявания за пране на пари и данъчни закононарушения. Разследващи обискират редица офиси и парцели на Баневи в страната и чужбина.

Разследващи и полиция обискират дома на семейство Биневи в софийската вилна зона „ Киноцентъра “. Разследването е почнало преди два месеца за съзнателно банкрутиране на цех „ Полимери “ за добиване на финансова изгода от семейство Баневи.

За това удостовери зам.-главният прокурор Иван Гешев:
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Длъжностни присвоявания, пране на пари, документни измами и данъчни закононарушения. Към момента са привлечени към наказателна отговорност задочно две лица. Това, което мога да кажа, че главният обект на следствие по това закононарушение, с цел да ме схванат жителите, е източването на приватизираното дружество " Полимери ". Резултатът за всички е явен от 1800 служащи, които са 1800 фамилии - сега се изхранват 0 фамилии.
Целта на европейската заповед за следствие е да се изземат всички документи и доказателства от интерес на проверяващите. Те се съхраняват в имението на Баневи във френския град Ница.

Самият цех „ Полимери “ е приватизиран през 1998 година по методите на касовата и всеобщата приватизация.

Баневи получават закона посредством касова приватизация надзор върху 24% от завода против малко над 12,5 млн. $.

През 2012 година компанията на Баневи „ Полимер инвест “ чред редица апортни покупко-продажби, за които се счита, че са съмнителни, придобива цялостния надзор върху завода, след което той стартира да работи на загуба и банкрутира.

Изземването на документите от Франция цели да се ревизира по какъв метод Баневи са придобили цялостния надзор над завода и по какъв начин е той доведен до банкрут.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР