Бизнесменът Васил Божков публикува във "Фейсбук" извлечения от личните си

...
Бизнесменът Васил Божков публикува във "Фейсбук" извлечения от личните си
Коментари Харесай

Божков показа банкови извлечения за близо 12 милиона лева такса спокойствие

Бизнесмен ът Васил Божков разгласява във "Фейсбук " извлечения от персоналните си сметки, от които се вижда по какъв начин е теглил големи суми кеш. От поста му се схваща, че това са пари за така наречен такса " успокоение " в размер на 20% от облагата на "Национална лотария ".

"Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна проверка. Тя ще откри, че след заплащане на всички налози съм теглил големи суми в брой от персоналната си сметка. Всичките ми останали разноски са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са? ", пита Божков.

От извлечения та се вижда, че той е теглил общо към 11,8 млн.лв.:

- през януари 2018 - 2 673 300 лева

- май 2018 - 1 063 333 лева

- септември 2019 - 600 000 лева

- октомври 2019 - 3 849 500 лева

- ноември 2019 - 3 607 850 лева

В различен пост Васил Божков коментира в прав текст и вчерашния комикс. В "История на рекета " се описват известни обстоятелства за измененията в законите за
хазарта, които директно облагодетелстват неговите компании. През 2013 година "Национална лотария " е плащала 10% налог. През 2014 година тогавашният народен представител от Българска социалистическа партия Георги Кадиев внесе план за смяна в облагането на лотарийните игри и за 15% налог върху оборота.

Според Божков тогава обаче министър председателят Бойко Борисов му направил контраоферта: "Аз ще оправя нещата. Ти след това ще ПОМАГАШ ". А председателката на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова разяснила: "Ще подменим единствено една точка от поправката. Другите не би трябвало да схващат ". След това от ГЕРБ дали своят вот против поправката на Кадиев и тя отишла в кошчето. А ГЕРБ внася и приема ново предложение с "малката смяна " - да се заплаща 20% такса върху комисионите за всички
хазартни игри. След това идва "инструктажът " - Борисов споделил на Божков: "Иди при Влади Горанов. Той ще ти каже какво да правиш ". Според Божков Горанов споделил: "20% от облагата е за нас. Иначе отменяме закона ".

Бизнесмен ът от Дубай е нарекъл това такса "Помагане ". Схемата приключва с "Проста математика " - 500 млн.лв такси към страната, 20% помагане изплащани в брой на съответни лица.

ВИЖ ИЛЮСТРАЦИИТЕ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР