Бизнесменът Миню Стайков, чиято мярка за неотклонение се гледа днес

...
Бизнесменът Миню Стайков, чиято мярка за неотклонение се гледа днес
Коментари Харесай

Миню Стайков шокира всички в ареста с решението си!

Бизнесменът Миню Стайков, чиято мярка за неотклонение се гледа през днешния ден от Апелативния спецсъд, е оповестил гладна стачка. Причината е продължителното му задържане в ареста, оповестява БГНЕС.

Преди седмица спецсъдът остави в ареста Стайков по последното, трето обвиняване, което прокуратурата му повдигна – за злоупотреби и обявление на погрешни данни за да бъдат отпуснати средства от еврофондове. Разследването се води против 8 души, свързани с "Винпром Карнобат ", упрекнати в злоупотреби с еврофондове, а измежду тях е и Стайков.

Той е в ареста от 8 месеца по други обвинявания – за държане на склад на контрабандни цигари и за данъчни закононарушения. По закон трябваше да бъде освободен, защото изтича оптималният период за задържането под стража. С новото обвиняване обаче карцерът беше продължен.

Прокуратурата твърди, че сдружения, свързани със Стайков, са получавали непозволено средства от европрограми за земеделие. Парите били отпускани за развиване на селските региони и засаждане на нови лозя. По делото към този момент беше разпитан актуалният министър на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в качеството му на някогашен шеф на Фонд „ Земеделие “.

Преди седмица юристите на Стайков желаеха отказ на прокурор Ангел Кънев, който управлява първите две каузи против него - за държане и продажба на акцизни артикули без бандерол и за данъчни и документни закононарушения. Защитата на предприемача твърди, че Кънев е заинтригуван от изхода на процеса, защото преди години е купувал земи от компания, обвързвана главния съперник на Стайков в алкохолния бизнес – "Винпром Пещера ".

От прокуратурата разгласиха публично известие, в което показват в елементи, че няма съображение да се желае отказ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР