Бизнесменът Миню Стайков, собственик на Винпром Карнобат, е задържан, съобщи

...
Бизнесменът Миню Стайков, собственик на Винпром Карнобат, е задържан, съобщи
Коментари Харесай

Арестуваха мултимилионера Миню Стайков

Бизнесменът Миню Стайков, притежател на Винпром Карнобат, е арестуван, заяви прокуратурата. Освен него са арестувани и още 10 души. Очаква се през днешния ден или най-късно на следващия ден да им бъдат повдигнати обвинявания.

Спецпрокуратурата претърсва офиса на предприемача Миню Стайков, заяви заместник-главният прокурор иван Гешев. Той е в постройката на СИК/Булинс на бул. Джеймз Баучер до хотел Маринела.

По-рано през днешния ден профилираната прокуратура влезе в офисите на Винпром Карнобат, Разузнавателна служба на Великобритания индустрийс и Топаз мел в акция против укриване на налози и пране на пари. Нопомняме, че преди 3 години имаше друга показна акция по адрес на компаниите и фамилията на магната фабрикант, само че не докара до нещо.

Разплитането на схемата, за която е арестуван предприемача почнала преди 2 месеца, когато е било формирано и делото, написа пощенската кутия на властта 24часа - издателството и единствено по себе си многомилионен дебитор на хазната, само че някак не притегля интереса на органите. Това станало, когато ГДБОП блъснали фабрика за произвеждане на цигари в Карнобат. В нея работили жители от Армения, които въобще не напускали пространствата. В тях имало фитнеси, бани и всички удобсттва.

Седмичната облага на фабриката била към 6 млн лв.. по оперативна информация работили от към 2015 година тогава обаче прокурорите не задържали никой, тъй като хората, които намерили там, били пазача на входа, водач на ТИР. В момента се обяснява каква е връзката на Миню Стайков с фабриката или просто произхода на семейството от Карнобат се е оказа задоволително съображение за подозрение.

Помещението, в което се е намира фабриката е благосъстоятелност на сина на кмета на града, посочи зам. основният прокрурор Иван Гешев. В момента на място в Карбнобат претърсванията се управляват от другия зам. основен прокурор Борислав Сарафов.
Гешев посочи, че сред днешната акция и тази в хотелите Маринела и Марица Пловдив няма връзка. Припомняме, че двете семейства бяха свързани родствено посредством наследниците си, само че към този момент не са.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР