Бизнесменът Миню Стайков е арестуван днес при акция на Специализираната

...
Бизнесменът Миню Стайков е арестуван днес при акция на Специализираната
Коментари Харесай

Кой е Миню Стайков

Бизнесменът Миню Стайков е задържан през днешния ден при акция на Специализираната прокуратура във „ Винпром Карнобат “ ООД, „ Сис Индустрийс “ ООД и „ Топаз Мел “ ООД.

От прокуратурата оповестиха, че се правят претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари. Арестувани са 10 души.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА АКЦИЯТА

Кой е Миню Стайков?

Роден в Карнобат, през днешния ден е апетитен като един от най-големите предприемачи в региона. Той е притежател на Винпром Карнобат и "СИС Ииндустрийс " - компании с огромен пазарен дял в алкохолната промишленост у нас.

Според информации в медиите има винпрома в село Венец, завод за филтрация на алкохол в с. Церковски, както и мелница в същото село.

Крупен притежател на лозови масиви в района, името на Стайков се свързва и със спонсорство на разнообразни прояви в града.

Твърди се също, че негов е и ресторант "Савой клуб " в центъра на Карнобат.

Преди демократичните промени у нас е работил като електротехник. По-късно приключва УНСС.

Името му не за първи път се замесва в следствия.

През 2013 година при интервенцията "Захарно петле " Министерство на вътрешните работи разгласи синът му Стайко за търсене поради източване на 2.5 млн. лв. от Данък добавена стойност.
 Миню Стайков при визитата през 2004 година във Винпром Карнобат на тогавашния пезидент Георги Първанов Миню Стайков при визитата през 2004 година във Винпром Карнобат на тогавашния пезидент Георги Първанов
Негова компанията беше забъркана и в скандал през 2005 година, когато при акция на спецполицаи от "СИС индустрийс " бяха конфискувани над 11 000 бутилки алкохол с подправен бандерол. При акцията, траяла повече от три месеца, бяха открити и обилни количества алкохол с изминал период на валидност.

Пуснаха сина на Миню Стайков от ареста против 50 хиляди лева

Петима задържани при интервенция "Захарно петле "

Сватбата на Александра Арабаджиева и Стайко Стайков

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР