Бизнесменът Ивайло Пенчев, който претърпя катастрофа с частния си самолет,

...
Бизнесменът Ивайло Пенчев, който претърпя катастрофа с частния си самолет,
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев: Спокойно чупи гръбнаци народе, имаме чудодейни доктори

 Бизнесменът Ивайло Пенчев, който претърпя злополука с частния си аероплан, е опериран усешно. За това персонално той се похвали  в социалнате мрежи:

" Още един път желая най-искрено да благодаря на всички, които подариха кръв.

Подарявам и аз на всички вас благи донори и на всяко от децата или внучетата ви годишни карти за Фънтопия и за катерачния ни център.

Мили лекари,сестри и санитари от неврохирургията на Пирогов,

благодаря от сърце за грижите, които положихте за мен и също правя подарък на вас и децата или внуците ви годишни карти за Фънтопия и Катерачния център на Уолтопия.

А на всички останали чиновници на Пирогов вършим 20% отстъпка за тези места от през днешния ден до свършека на века.

Днес е едвам втори ден от интервенцията, която ми направи проф. Габровски и другите хора,

А аз към този момент се разхождам!

Спокойно чупи гръбнаци народе!

Имаме чудодейни доктори! ".

Причините за злополуката на самолета на Ивайло Пенчев са две. Едната е възможен отвод на силовата конюнктура или намаляването на теглителната мощ на мотора, при което самолетът се е движил с дребни обороти при политането към площадката. Втората е стадият за осъществяване на закона за кацане от водача ", изясни Христо Христов  - ръководител на управителния съвет на Националния ръб за следствие в превоза, който проверява случая.

Тези две аргументи са първите, които проверяващите ще проучват, само че те могат да бъдат съчетани и с трета. Вятърът, който все още на кацането е бил 2-3 възела, според условията на самолета, не е принесал за неговото сриване.

След като научават за сриването на самолета на пистата, Христов и сътрудниците му вършат организация. Отивайки на място, те откриват разрушения самолет на пистата.

" Най-вероятно при втурване на колесниците, когато се понижава челното противодействие, при което моторът е с понижени обороти и при завоя от натоварването се е получил скоростен срив и самолетът се е разрушил на пистата ", изясни Христов и акцентира, че този тип самолети нямат черна кутия, а няколко компютър, които записват налягането. Те ще бъдат употребявани за разрешаването на случая. Ще бъдат разпитани и четирима очевидци.

Самият предприемач съобщи, че не счита, че е позволил неточност.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР