Бизнесменът Иван Делевски, арестуван за корупционна схема с кмета на

...
Бизнесменът Иван Делевски, арестуван за корупционна схема с кмета на
Коментари Харесай

Скандално! Лъсна далавера за милиони, с която се е облажил ортакът на Ральо

Бизнесменът Иван Делевски, задържан за корупционна скица с кмета на регион „ Северен “ Ральо Ралев, е бил доближен до локалната власт в Пловдив. За това свидетелства фактът, че някогашният карловски тв необут е печелил два пъти публични поръчки в прословутото ВиК-Пловдив, написа "Марица ".

Дружеството компании са печелили поръчки за доставка на инертни материали в интервала 2013-2018 година. Оказва се обаче, че преди тях в играта е бил и ортакът на Ральо Ралев, който беше освободен от спецсъда против 60 бона "парична гаранция ".

По данни на Агенцията за публични поръчки Иван Делевски два пъти е сключвал с водното сдружение контракти за обезпечаване на инертни материали за потребностите на Пречиствателната станция на Ягодовско шосе.

И двете поръчки са били предоставени на сдружението му „ Скай Петролеум “ ЕООД по времето на шефа на ВиК-Пловдив Валентин Василев, който по-късно стана кмет на регион „ Южен “. Първата е за период от 30 месеца, считано от 19 май 2008 година. Прави усещане, че както и в други сходни документи на ВиК, в нея не попада планирана стойност, а написа 0 лв..

След приключването ѝ на 16 ноември 2010 година обаче излиза наяве, че крайната изплатена цена на изпълнителя е 993 986 лв..

Веднага по-късно „ Скай Петролеум “ ЕООД печели последваща поръчка, този път за период от 36 месеца, също за доставка на инертни материали за ​ПСОВ. Според контракта от ноември 2010 година прогнозната стойност на услугата е 1 000 000 лв.. В обявлението за приключването му от 6 януари 1014 година обаче написа, че на компанията на Делевски са платени действително 1 395 094 лв..

Така Делевски е осъществил доход от близо 2,4 млн. лв. от поръчките на държавната компания. Подобно разминаване в интерес на изпълнителя сред прогнозната стойност и крайната цена имаше и в множеството сходни поръчки, станали обект на репортерското ни следствие на октопода към ВиК-Пловдив преди няколко месеца.

В сектора не се сещат Делевски да е имал концесия за рандеман на инертни материали или профилиран превоз, само че това очевидно не пречи на държавната компания при подбора на снабдители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР