Бизнесменът и водач на пловдивската структура на БСП Георги Гергов

...
Бизнесменът и водач на пловдивската структура на БСП Георги Гергов
Коментари Харесай

Георги Гергов: Скандалите в БСП започнаха с идването на Нинова

Бизнесменът и лидер на пловдивската конструкция на Българска социалистическа партия Георги Гергов продължи с острите си рецензии към партийната лидерка Корнелия Нинова. Според Гергов за 11 месеца Нинова въобще не е трансформирала партията, а просто е узурпирала председателския пост. В левицата нямало смяна, а промяна. Липсвал лидерски екип, за сметка на един водач. По думите му хората, които са подкрепили кандидатурата на Нинова за ръководител на Българска социалистическа партия, са останали подведени.

"Скандалът в Българска социалистическа партия стартира още с идването на Корнелия Нинова. Ние имахме избрани позиции и аз бях нещо като съдружен сътрудник с Красимир Янков. Имахме разминаване с Михаил Миков, получи се на конгреса напрежение и ние я подкрепихме ", разкри Гергов пред Българска национална телевизия.

Той показа, че Българска социалистическа партия не може да бъде партия на един човек, каквато била сега. Левицата трябвало да бъде конгломерат от доста водачи.

"Това даде ясна картина на последните избори. Един месец преди този момент, аз споделих на Корнелия Нинова, че желая да напусна бюрото и нямам място в него. Тя реагира с думите, че в този момент не е момента, ще се разберем, началникът на кабинета ми се обажда два пъти и сподели, че нещата не би трябвало да се случват и споделих - добре, ще изкарам изборите ", разкри част от вътрешнопартийните червени интриги шефът на БСП-Пловдив.

Гергов бе безапелационен, че не вижда никакъв проблем и закононарушение в това да се среща и пие кафе с основния прокурор Сотир Цацаров.

Бизнесменът е и на мнение, че ГЕРБ не спечелили изборите през март, а по-скоро Българска социалистическа партия са ги изгубили. Според Гергов повода е, че Нинова "поголовно е изрязала главите на знаещи, можещи водачи в партията ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР